KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Motosiklet çaldılar, sürerken polise yakalandılar

Gazimağusa’da bir apartmanın altında park halindeki M.K.’ye ait 25 bin TL değerindeki motosikleti çaldıkları gerekçesiyle tutuklanan F.G. (17) ve motosikleti A.Y. (16) aleyhine mahkemeden tahkikat maksatlı 3’er gün tutukluluk emri temin edildi

 

Gazimağusa’da bir apartmanın altında park halindeki M.K.’ye ait 25 bin TL değerindeki motosikleti çaldıkları gerekçesiyle    tutuklanan F.G. (17) ve motosikleti A.Y. (16) aleyhine mahkemeden  tahkikat maksatlı  3’er gün tutukluluk emri temin edildi.

Davayı yürüten Savcı Yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Cemal Erginsoylu’yu meseleyle ilgili olguları aktarması için şahadete çağırdı.

Tanık polis Cemal Erginsoylu yemin altında verdiği şehadetinde, zanlıların, Gazimağusa’da meydana gelen sirkat ve kasti hasar suçlarından methaldar olduklarını anlattı.

Cemal Erginsoylu; zanlı F.G.’nin 8 Ekim’de saat 17.00’da, bir apartmanın altında park halinde bulunan, M.K.’ye ait 25 bin TL değerindeki HU 036 plakalı motosikleti sirkat ettiğini ve kontak anahtarını kasten kırıp düz kontak yapıp çalıştırdıktan sonra A.Y. ile birlikte kullandıklarını söyledi.

Erginsoylu, polise yapılan şikayet üzerine her iki zanlıyı Gazimağusa’da motosikleti kullandıkları esnada suç üstü tespit edip tutuklandıklarını belirterek  tahkikatını tamamlayabilmek için mahkemeden süre istedi

Mahkeme tanık polisin yemin altında verdiği şehadeti ve talebini değerlendirerek, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

(MHA)

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu