ManşetSpor

Mr. No

Haftalarca ‘Bir çakıl taşı dâhi vermeyiz’ modunda “Değil futbolcumuzu, onun potinlerinin bağcıklarını dâhi vermeyiz” naraları attık hep bir ağızdan ama gün sonu giden gitti ya beleş

Hasan Sertoğlu; 1969 Nergisli doğumlu bir inşaat müteahhitti. Uzun yıllar köyünün futbol takımında 5 numaralı formasıyla sert, haşin ve gaddar bir performans sergilemiş Reis. Yaklaşık 35 yıl önce de Lefkoşa’ya taşınmış ve de Küçük Kaymaklı kulübüne taşeron kontenjanından yönetici olarak tayin edilmiş bir futbolsever. Sonrası da mâlum; 12 sezondur Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanlığını yürütmekte vesselâm.

Meraklıları hatırlar; Sertoğlu, 5 Kasım Zirvesi’yle birlikte ilk kez FIFA’nın resmi site kadrajına girmişti FIFA Başkanı, UEFA Başkanı ve de KOP Başkanı’yla birlikte. Sonrası Rum arkadaşlar OHI filân ve de FIFA ve UEFA rüşvet skandalları ne hoş.

Arkasına eve dönüş ve en azından birkaç sporcunun BAL’a (Bölgesel Amatör Lig) yollanması. Hani o sayın ahali olarak BAL’a ilişkin bir sürü hengâme, tezahürat ve maytap patlatmıştık, kırmıştık, dökmüştük; Haftalarca ‘Bir çakıl taşı dâhi vermeyiz’ modunda “Değil futbolcumuzu, onun potinlerinin bağcıklarını dâhi vermeyiz” naraları attık hep bir ağızdan ama gün sonu giden gitti ya beleş.

Sonrasında Demirören Bey, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak ülkemize geldi. Sarayda kahveler içildi, arka bahçedeki çam ağacı altında cigaralar tüttürüldü arkasından da muhtıralar yayımlandı. Sonrasında da Demirören Federasyonu’nun Kuzey’de temsilcilik açma girişimini Evredo Açılımlı bir şekilde bertaraf ediş, arkasından da Aziz Yıldırım kriziyle gündem yaptık. Neyse, neymiş? Genel kurul kararımızmış. Napacakmışız? Bedelsiz ithal edilen futbolcularımız sürer durumda ha’bir BAL’a bedava monte edilirse KOP’a bağlanacakmışız filân cinsinden kulüp başkanlarımız homurdandı. Sonrası az duruklama ve FIFA’ya üye alınmayan ülkelerin futbol birliği CONIFA Açılımı gerçekleşti. Çok da iyi oldu. Gariban futbolcu elçilerimiz gururla izledik ki hayali cihan değer şampiyonluklar, finaller ve de ne coşkulu temsiliyetler. Sonra? Bir kısım üye ülkelerin işgal harita üzerinden siyaset aşkları ile futbol aşkları paralel gidince hâliyle oradan da terk-i diyar eyledik.

Sonuç mu? Avrupa’nın diplomatları Kurucu Cumhurbaşkanımız rahmetli Rauf Denktaş’a ‘Mr. No (Bay Hayır)’ lâkabını vermişlerdi. İşte, bu konuda yeni nesil Mr. No da Sertoğlu olmuş CONIFA nezdinde. Onlar da başka âlem; Önce kura, sonra vaaz, sonra da pandemi hasebiyle 1 hafta içerisinde dükkanı kapattılar ki ne garip planlama. Neyse, hayırlısı bakalım. Bu arada Sayın Sertoğlu için başkanlık için tamam mı, devam mı yakında sinemalarda. Kuzey Rüzgârları’yla birlikte “Devam” gibi durur. Kısmet.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu