KıbrısManşetSpor

MTG moda, ÇTSK gelenek mi?

Çetinkaya bildik hükümet takımı sıfatıyla fişlenmiş bir kulüp. Savaş zamanı dönemin tüm nüfuzlu komutanları ve de torpilli mücahitleri bu kulüpten çıkmış. E efsâne mi? Tabiî ki de! Kıbrıs adasının ilk ve de son(!) şampiyon tek Türk takımı. En önemlisi de Kıbrıs’taki Türk varlığının kanıtı olarak Birleşmiş Milletler tutanaklarına geçmiş kırmızı kırmızı şimşekler

Pep Guardiola dönemiydi, hani şu Barça gelene üç, gidene dört, Mourinho’yu beşlediği yıllardı. Adamlar kral, kraliçe, uzay ve yerküre dahil tüm kupaları almışlardı. ‘Bir kulüpten fazlasıydı’ ama artık mâlum ‘evrensel’ de oldu bizim bir kulüpten fazlası.

O dönem Real’in eski ve de ünlü kalecisi Casillas; “Barça moda, Real ise bir gelenektir ve moda geçicidir” demişti. Bunu ilk duyduğumuzda; “Vayyy be! Tüm zamanların en iyi kalecisi olarak gösterilen Iker bile hâlâ daha Barça’nın kendisine benimsettiği öğretilmiş çaresizlik vaziyetleri altında debeleniyormuş” dedi kendi kendimize. Daha sığ ve küçük çapta da olsa aynı yöresel rekâbet tarih boyunca Çetinkaya (ÇTSK) ve Yenicami (YAK) arasında da vardı mâlumunuz üzere. Sonrasında da bu iki Lefkoşa Kulübü bizim takım Mağusa Türk Gücü’nün (MTG) şampiyonlukları için canla başla çalıştı.

Çetinkaya bildik hükümet takımı sıfatıyla fişlenmiş bir kulüp. Savaş zamanı dönemin tüm nüfuzlu komutanları ve de torpilli mücahitleri bu kulüpten çıkmış. E efsâne mi? Tabiî ki de! Kıbrıs adasının ilk ve de son(!) şampiyon tek Türk takımı. En önemlisi de Kıbrıs’taki Türk varlığının kanıtı olarak Birleşmiş Milletler tutanaklarına geçmiş kırmızı kırmızı şimşekler. E karşı tarafta da askeri yönetime karşı örgütlenen sivil başkaldırının simgesi Ağdelenler var. Yenicami de Lefkoşa’nın diğer bir güzide kulübü bildik. Çetinkaya kadar şampiyonluk yaşamasalar bile tarih boyunca Eski Lefkoşa gençliğini bir arada tutarak onlara ‘biz bilinci’ aşılamış bir hisar altı gençlik kulübü. Çetinkayacı yazar Dr. Bülent Dizdarlı; “Yolda siyah-beyaz kedi görsem basarım” demişti bir’sohbette. Karşısında oturan Yenicamici abimiz Muharrem Özseyfiler de tüm İrlandalı duygularıyla; “En iyi Çetinkayacı, ölü çetinkayacı demişti” biraz şakayla, biraz da tüm kalbiyle!

İşte, tarihe dayanan bu rekâbet yerinde yeller esiyor artık. Mağusa camiası artık Tek Kulüp olma yolunda hızla ilerliyor, tıpkı Güney’deki Apoel FC örneğinde olduğu gibi. Sonuç mu? Mağusa da artık gelenek cinsinden de şampiyon.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu