GenelKıbrısManşetSpor

MTG tarih yazdı

BİTİME 3 HAFTA KALA ŞAMPİYONLUK GELDİ

AKSA Süper Lig’in 27.haftasında Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda Göçmenköy’ü konuk eden lider Mağusa Türk Gücü rakibini 20. dakikada Mickael Pote’nin golüyle 1-0 mağlup etti. MTG bu sonuçla puanını 71 yaptı ve bitime 3 hafta kala en yakın takipçisi Cihangir’e 13 puan fark yaparak şampiyonluğu garantiledi.

ÜST ÜSTE 4 ŞAMPİYONLUK REKORUNA ORTAK OLDU

Mağusa Türk Gücü üst üste dördüncü kez şampiyon olarak önemli bir rekora ortak oldu. 1955 yılında kurulan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarihinde üst üste 4 şampiyonluk yaşayan tek takım 1986 ile 1990 yılları arasında Baf Ülkü Yurdu olmuştu. MTG bu başarısıyla, BÜY’ün bu rekoruna ortak olmuş oldu.

12. ŞAMPİYONLUKLA 3. YILDIZI TAKTILAR

MTG kulüp tarihindeki 12. şampiyonluğuna ulaşarak her dört şampiyonluğa verilen bir yıldız uygulaması ile birlikte formasına üçüncü yıldızı da takmış oldu. MTG, 14 şampiyonlukla formasında 3 yıldız bulunan Çetinkaya’nın ardından formasına 3. yıldızı ekleyen ikinci takım oldu.

ŞAMPİYONLUK ‘MELEKLER TAKIMI’NA ADANDI

Karşılaşmanın ardından Mağusa Türk Gücü şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı ancak kutlamaları kısa tuttu. Kupa töreni sonrasında MTG futbolcuları, teknik heyeti ve yönetimi, kupa ile Gazimağusa Kabristanlığına giderek Adıyaman’da gerçekleşen deprem felaketinde hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesini ziyaret etti, şampiyonluk madalyaları kabirlere bırakılarak tarihi başarı ‘Melekler Takımı’na adandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu