DünyaFutbolManşetToplumTürkiye

Mücadele, İtalya’nın 3-2’lik üstünlüğüyle noktalandı

A Milli Takımımız, Konya'da 1-0 öne geçtiği maçta İtalya'ya 3-2 mağlup oldu

 

A Milli Takımımız, Konya’da 1-0 öne geçtiği maçta İtalya’ya 3-2 mağlup oldu. Milli Takımımızın gollerini Cengiz Ünder ve Serdar Dursun kaydederken İtalya galibiyete Cristante ve Raspadori’nin (2) golleriyle uzandı

2022 Dünya Kupası’na katılma şansını kaybeden A Milli Takımımız ve Kuzey Makedonya’ya yenilerek organizasyona katılamayan İtalya, Konya’da hazırlık maçında karşı karşıya geldi.

Ay-yıldızlılar maça hızlı başladı ve erkenden öne geçti. 4. dakikada Cengiz Ünder, A Milli Takımımızı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Dakikalar 35’i gösterirken duran top şansını iyi kullanan İtalya, Cristante ile skora dengeyi getirdi.

Golden sonra ataklarını kesmeyen İtalya 39’da bu kez Raspadori ile gol buldu ve 2-1 öne geçti; devre arasında soyunma odasına önde gitti.

Mücadelede 69. dakika oynanırken Raspadori kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti ve İtalya farkı 2’ye çıkardı.

83’te duran topta altıpasta vuruşunu yapan Serdar Dursun farkı 1’e indirdi.

Golden kısa süre sonra bir net pozisyona daha giren Serdar Dursun’un kafa vuruşunda Donnarumma gole izin vermedi.

Mücadele, İtalya’nın 3-2’lik üstünlüğüyle noktalandı.

İtalya’ya karşı galibiyetimiz yok

Ay-yıldızlıların, güçlü rakibi karşısında galibiyeti bulunmuyor. Türkiye, 3’ü (B) milli takım olmak üzere İtalya ile bugüne kadar 15 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçlarda 4 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı. Kalesinde 29 gol gören ay-yıldızlı ekip, rakip ağlara 10 gol gönderdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu