GenelKıbrısManşetToplum

Mucize kurtuluş!

Taşucu-Girne arasında taşımacılık yapan bir Ro-Ro gemisindeki yolcular tarafından fark edilen şahıs Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı

Taşucu-Girne arasında taşımacılık yapan bir Ro-Ro gemisindeki yolcular tarafından fark edilen şahıs Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

4 GÜN BOYUNCA SÜRÜKLENDİ
KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denizde umutsuzca hayata tutunmaya çalışan bir kazazedeyi kurtardığı bildirildi. Taşucu-Girne arası yolcu taşımacılığı yapmakta olan bir Ro-Ro gemisindeki yolcular önceki gün deniz içerisinde hareketsiz yatan şahıs gördükleri ihbarı yaptı. Haber verilen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olay bölgesine giderek yaklaşık 6 mil açıkta deniz içerisinde hayata tutunmaya çalışan şahsı kurtardı. Kurtarılan şahsın bir arkadaşıyla birlikte batan bir tekneden suya atladığı ve akıntıların etkisiyle 4 gün boyunca deniz içerisinde sürüklendiği öğrenildi.

6 MİL AÇIKTA BULUNDU
Polis Basın Subaylığından alınan bilgiye göre; 27 Temmuz 2023 tarihinde, saat 15.00 sıralarında, Taşucu-Girne arası yolcu taşımacılığı yapmakta olan bir Ro-Ro gemisindeki yolcular, deniz içerisinde hareketsiz bir erkek şahsı gördüklerini gemi mürettebatına aktardı. Gemi mürettebatı da Girne Sahil Güvenlik Komutanlığına olayla ilgili bilgi verdi. İhbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olay bölgesine intikal ederek, karadan yaklaşık 6 mil uzaklıkta deniz içerisinde bir erkek şahsı kurtararak karaya çıkarıp sağlık görevlilerine teslim etti.

TEKNE GİRDABA KAPILDI
Polis tarafından yapılan soruşturmada; sağ olarak kurtarılan şahıs ve bir arkadaşı 23 Temmuz tarihinde, balık tutmak amacıyla kullanımlarındaki tekneyle Mersin sahilinden ayrıldı. Kazazedelerin bulunduğu teknenin ilerleyen saatlerde girdaba yakalanıp su almaya başladığı, söz konusu iki kişinin de tekneden denize atlayıp karaya çıkmaya çalıştıkları ancak, akıntıların etkisi sürüklendikleri tespit edildi.

KAPTAN TUTUKLANDI
Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada; Taşucu-Girne seferini yapan Dada Star isimli ro ro gemisinin kaptanı tutuklandı. Kaptanın kazazedenin denizde görüldüğü bilgisi gelmesine rağmen, uluslararası deniz hukukuna aykırı hareket ederek, yoluna devam nedeniyle tutuklandığı belirtildi. Aynı teknede kaybolan Uğurcan Çelik’e ait cansız bedene ise dün akşamüzeri saatlerinde Esentepe açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ulaşıldı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu