KıbrısManşetToplum

Muhaceret cezasını ödemek için uyuşturucu satan ikamet izinsiz zanlı 5 gün süreyle tutuklu kalacak

(Kamalı Haber)

Lefkoşa’da meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde (hintkeneviri) tasarrufu ve ikamet izinsiz suçlarından tutuklanan Nijerya uyruklu Enyınnaya Waya Onuagw yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede şahadet veren polis memuru Fadıl Metin olguları aktardı.

Polis, 19 Eylül 2023 tarihinde alınan bilgide zanlının Lefkoşa’da Osman Örek Caddesi civarında kalmakta olduğu ikametgahta uyuşturucu satışı yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Polis, aynı gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin zanlının evini aramaya gittiğini belirtti. Polis, kapıyı çaldıklarını ancak içeriden sesler gelmesine rağmen kapının açılmadığını, bu nedenle kapıyı kırıp içeri girdiklerini açıkladı.

Polis, içeri girildiğinde zanlının yatak odasının penceresinden bir şey attığının görüldüğünü belirtti. Polis, atılan maddeyi bulduklarını, 13 gram hintkeneviri olduğunu belirlediklerini açıkladı.

Polis, zanlının üzerinde yapılan aramada ise 2 ayrı paket halinde 2 gram hintkeneviri ele geçirildiğini belirtti. Polis memuru, evde yapılan aramada ise uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 17 bin 200 TL, 50 ABD Doları ve 50 Sterlin nakit para bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Polis memuru, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 3 Eylül 2023 tarihinden beri ülkede kaçak yaşam sürdüğünün belirlendiğini açıkladı.

Polis memuru, zanlının sözlü beyanında muhaceret cezasını ödemek için uyuşturucu sattığını söylediğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini, zanlının uyuşturucu maddeyi kimden temin ettiğinin araştırıldığını kaydeden polis, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu