GenelKıbrısManşetSiyaset

“Muhalefet et konusunda ne diyor belli değil!”

Hükümete yakın çevreler, CTP’de et ithalatı konusunda “kafaların karışık olduğunu” savunuyor

Hükümete yakın çevreler, CTP’de et ithalatı konusunda “kafaların karışık olduğunu” savunuyor

“CTP yöneticileri Hayvancılar Birliği’nin vurdulu-kırdılı eylemine destek verirken CTP’li aydınlar et ithaline kapıların koşullu da olsa açılması fikrinde”

“KAFALAR KARIŞIK”

Hükümete yakın çevrelere göre CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman başta olmak üzere CTP’li yöneticiler Hayvancılar Birliği’nin Başbakanlık önündeki eylemine destek verirken kimi CTP’li yazar ve aydınlar et ithalinin kontrollü ve koşullu da olsa yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Bu çevreler, söz konusu yaklaşımı şu ifadelerle destekliyorlar: “Yenidüzen Gazetesi’nin en uzun süreli Genel Yayın Yönetmeni olan Cenk Mutluyakalı, bugünkü köşe yazısında, ‘Hayvancı ithal ete neden karşı çıkıyor? Hatta kasap ve restorancı neden karşı çıkıyor? Bunun tatmin edici bir açıklamasını duymadım’ diye yazdı.”

DESTEK AMA NEDEN?

CTP’nin sağladığı desteği eleştiren bu çevrelere göre, Mutluyakalı, ithalatı yasak olmayan ürünlerden örnek de vererek et ithalinin koşullu ve kontrollü olarak bile olsa yapılmasını savunuyor. Mutluyakalı’nın yaklaşımına karşın CTP milletvekillerinin hayvancıların saflarındaki yerlerini koruduklarına işaret eden siyasi gözlemciler ise, bu tutumunun toplum et ihtiyacının karşılanmasından daha çok kendilerinin seçilme şanslarını artırmakla ilgili olduğunu belirtiyor. Siyasi gözlemciler ayrıca, “Herkes kendi derdine düştü. CTP’li milletvekilleri de yeniden seçilmek istiyorlar. Maaşsız kalmak istemiyorlar tabii… Bu arada halkın yiyecek et bulamamasını kimse umursamıyor” değerlendirmesini de yapıyorlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu