KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Muhammed Durdy Hojanepesov ve N.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Girne’de meydana gelen ‘Silahlı soygun’ olayı ile ilgili tutuklanan zanlılar Muhammed Durdy Hojanepesov ve N.G. Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Zanlılardan S.K. ise mahkemeye çıkarılmadan aleyhine dava okunarak serbest bırakıldı

Girne’de meydana gelen ‘Silahlı soygun’ olayı ile ilgili tutuklanan zanlılar Muhammed Durdy Hojanepesov ve N.G. Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Zanlılardan S.K. ise mahkemeye çıkarılmadan aleyhine dava okunarak serbest bırakıldı.

 

Girne Adli Şube de görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, olayın Girne’de 20 Temmuz Stadyumu arkasında bulunan bir apartmanın 4. katında meydana geldiğini söyledi. Polis tarafından aranmakta olan zanlı Mehmet Karaöz’un ofiste öderim diyerek Pearl isimli Cep Telefonu mağazasından 10 adet binlerce TL değerinde cep telefonunu sipariş ettiğini söyledi.

Müfettiş Muavini Mehmet Karaöz’un, telefonları getiren Baran Açıkgöz’ü tasarrufunda bulundurduğu 7.65 çapında tabanca ile ayağından vurarak zanlı Muhammed Durdy Hojanepesov’un yanına kaçtığını kaydetti. Durdy Hojanepesov’un Karaoz’ü Mağusa’ya kaçırdığını ifade eden Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, zanlı Hojanepesov’un sabaha karşı Minareliköy’de tutuklandığını söyledi.

Zanlı N.G.’nin ise çalıntı olduğunu bilmesine rağmen dövme borcuna karşılık Karaöz’den bir adet 25 bin TL değerindeki iphone 13 pro model cep telefonunu aldığını kaydeden polis zanlıya hırsızlık mal kabulü suçu getirildiğini ifade etti.

Soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade eden polis, teminat talep etti. Mahkeme her iki zanlının 10’ar bin TL nakit teminat yatırmasına ve her biri için bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

(Kamalı Haber)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu