KıbrısManşetSiyasetToplum

“Mülkiyet yoksa egemenlik de yok”

CTP Genel Başkanı Erhürman, Meclis’teki konuşmasında yabancılara mal satışı konusuna değinirken, oluşan tehlikeye işaret etti:

CTP Genel Başkanı Erhürman, Meclis’teki konuşmasında yabancılara mal satışı konusuna değinirken, oluşan tehlikeye işaret etti:

 

HALK ÇOCUĞUNA EV ALAMIYOR
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’te yaptığı konuşmada yabancılara mal satışı konusuna değinerek, mülkiyet yoksa, egemenliğin de olamayacağını vurguladı. Erhürman, Kıbrıs Türk halkının mülkiyetteki payını kaybetmekte olduğunun altını çizdiği konuşmasında, imara kapalı bölgelerin bile satıldığını belirtti. Erhürman, Annan Planı’nda iki bölgeliliğin esası olarak, mülkiyetin üçte ikisinin Kıbrıslı Türklerde kalması müzakeresini CTP’nin yaptığını anımsatırken, “Egemenlik dediğiniz şey, mülkiyet sizde değilse o da sizde değildir” dedi. “Yokluk yoksulluğu besliyor. Bu halk kendi çocuğuna ev alamaz durumdadır” diyen Erhürman, gerçeklerin ortada olduğunun altını çizdi. Tufan Erhürman, “Kavga muhalefet-iktidar kavgası değildir. Kavga, memleket kavgasıdır. Kavga, çocuklarımızın bu topraklara tutunabilmesi kavgasıdır” dedi.

YABANCI DÜŞMANLIĞI TEHLİKELİ
Tufan Erhürman, yabancılara mülk satışı meselesini CTP olarak bir buçuk senedir konuştuklarının altını çizerek, bu konuyu konuşurken “dillerini” de çok dikkatli şekillendirdiklerini belirtti. “Bu ülkenin toprağını, nüfusunu, sosyo-kültürel yapısını, kimliğini korumak en önemli amacımızdır” diyen Erhürman, söz konusu sorunun yabancı düşmanlığı gibi tehlikeli bir yere de sürüklenmemesi için dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Yabancı düşmanlığı gibi tehlikeli yerlere savrulmadan, sosyokültürel yapıyı korumanın önemine işaret eden CTP Lideri, inşaat sektörünün de öngörülebilirliğini sağlayarak sürdürülebilir duruma getirilmesi gerektiğini vurguladı.

ARSA FİYATLARI KONUŞULUYOR
İskele bölgesine eskiden gittiklerinde başka konular konuşulduğunu belirten Erhürman, şu anki gündemin ise kimin arsasını ne kadara satacağı olduğunu kaydetti. Erhürman, insanların ekonomik durumdan dolayı satış yaptığını, satarken içlerinin rahat olmadığının altını çizdi. Kıbrıs Türk halkının yok olmaya doğru sürüklendiğinin vurgulayan Erhürman, dertlerinin bu olduğuna dikkat çekti. Erhürman, Türkiye basınında çıkan haberlerde İsrailli 2 bin şirket kurulduğu, ülkede 35 bin Yahudi olduğu ve bu şirketlerin üzerinde 25 bin dönüm arazi bulunduğu iddialarının yapıldığını da hatırlatarak, Türkiye halkında bu algının oluştuğunu söyledi. Başbakanın nüfusu bilip de söyleyemediğini, İçişleri Bakanı’nın nüfusu bilmediğini, cumhurbaşkanının ise nüfusu 410 bin olarak açıkladığını anımsatan Erhürman, “Böyle bir yönetim anlayışını bu memlekette hakim kılmaya çalıştığınızda, bu ülke yönetilmiyor algısı çıkar ortaya” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu