GenelKıbrısManşetSpor

Mulla evinde kazandı, Bozalanlar şampiyon oldu

2022 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası üçüncü yarışı pazar günü yapıldı. İnönü’de gerçekleştirilen yarışı Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi kazanırken, Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi sezonun Sprint şampiyonu oldu.

2022 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası üçüncü yarışı pazar günü yapıldı. İnönü’de gerçekleştirilen yarışı Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi kazanırken, Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi sezonun Sprint şampiyonu oldu.

SPRİNT ŞAMPİYONASINDA FİNLA YAPILDI

Basel Holding’in ana sponsorluğunda bu sezon Ralli, Sprint ve Tırmanma olmak üzere 3 şampiyona gerçekleştirecek olan Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK), Ralli şampiyonasının üçüncü, Sprint şampiyonasının ise üçüncü ve final yarışını Pazar günü İnönü’de gerçekleştirdi. 2022 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası üçüncü yarışında 15 ekip start aldı. İnönü Köy Meydanı’nda yapılan seremoni ile başlayan rallide ekipler yaklaşık 9 kilometrelik etabı biri deneme olmak üzere üçer kez geçtiler. Sıcak havaya rağmen seyircilerin ilgi gösterdiği yarışta Drift NEU Racing Team’den Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi en iyi dereceyi elde etmeyi başaran ekip oldu. Kendi köyünde yarışan Halil Mulla, 5 dakika 44,188 saniyelik derecesi ile ilk sırada yer aldı. Yaklaşık 1,3 saniye farkla Kıbrıs Online Rally Team’den Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Özerdem ikilisi ikinci olurken, Goodyear Racing Team’den Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi üçüncü oldu. Bozalanlar-Odun ikilisi bu üçüncülükle 2022 Basel Holding Sprint Şampiyonu olmayı da başardı.

SINIFLARDA DERECEYE GİRENLER

Basel Holding Sprint Şampiyonası’na 1,1 katsayı, Basel Holding Ralli Şampiyonası’na 0,5 katsayı ve Ahmet Kişmir Ralli Kupası’na 0,7 katsayı üzerinden puan veren yarışta Ahmet Kişmir Ralli Kupası birincisi de Mulla-Çağla ikilisi oldu. İkinci Bozalanlar-Odun ikilisi olurken, Goodyear Racing Team’den Mehmet Çocuk-İrfan Topcu ikilisi üçüncü oldu. Bu üçlü aynı zamanda yarışın Sınıf N podyumunu da oluşturdu. Sınıf 2’de birincilik kupasını Kamiloğlu-Özerdem ikilisi alırken, Sınıf 1 birincisi Team EVO RT’den Selen Bilgimer-Ali Burhan ikilisi oldu. Sınıf 1 ikincisi Goodyear Racing Team’den Kerim Hacımevlüt-Rasim Çetinkaya ikilisi ve üçüncüsü Team EVO RT’den Yusuf Cambaz-Gökhan Sançar ikilisi oldu. Sınıf R birincilik kupasını Goodyear Racing Team’den Mahmut Bozalanlar-Mustafa Bektaş ikilisi alırken, Sınıf T2 birincilik kupasını Karaoğlan Rally Team’den Şeref Karaoğlan-Serhat Karaoğlan ikilisi aldı. Sınıf 3’te ise birinci Karaduman Rally Team’den Özhan Karaduman-Serdar Kumru ikilisi oldu. İkinci olan ekip ise Karaduman Rally Team’den Osman Pozan-Birdal Cihangir ikilisi oldu. Yarış sonunda ödül töreni Pernara Restaurant’ta yapıldı ve dereceye girenlere kupaları takdim edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu