Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısManşet

“Mülteciler için kurulan demir parmaklıklar Türkiye menşeli”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Güney Kıbrıs’a yönelik mülteci akının engellenmesi amacıyla Peristerona-Astromerit-Akaça ve “Avlona” (Gayretköy) bölgelerine yerleştirilen demir parmaklıkların, Türkiye menşeli olduğu belirtildi.

Politis gazetesi, “Nuris’in Türkiye Tarafından Mülteci Konusunun Araç Haline Getirilmesine Karşı-Made In Türkiye Demir Parmaklıklar” başlıklı haberinde, ülkedeki mülteci akınının engellenmesi için Peristerona-Astromerit-Akaça ve “Avlona” (Gayretköy) bölgesinde kurulan demir parmaklıkların Türkiye’den ithal edildiğini yazdı.

Demir parmaklıkların Yunan şirketi tarafından yerleştirildiğini yazan gazete, demir parmaklıkların Türkiye’den ithal edildiğini, bölge sakinlerinin bunu kendi gözleriyle tespit ettiğini belirtti.

Bölge sakinlerinin, gazeteye (Politis gazetesine) fotoğraf gönderdiğini yazan gazete, demir parmaklıklar üzerinde “Horoz Demir” yazdığını belirtirken bunu destekleyen fotoğrafa da yer verdi.

Gazete, kimsenin yasa dışı bir şeyden söz edemeyeceğini, ancak yasa dışı olmayan bir şeyin etik olduğu anlamına da gelmediği yönünde yorum yaptı.

Haberde ülkenin söyleminin “Türkiye’nin mülteci konusunu araç haline getirdiği” olgusuna odaklandığı bir dönemde, Türkiye’yi destekleyerek bu politikaya yardımcı olunduğu da belirtildi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu