KıbrısManşet

Murat: Memleketin kokuşmuşluğuna dikkat çeken eylemin gerçekliği, iktidarı çok rahatsız etmiş

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin bugün Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK önünde yaptığı eylemlerde polisin 6 kişiyi tutuklamasına tepki gösteren Avukat Aslı Murat, vatandaşın anayasada yer alan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı'nı hatırlattı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin bugün Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK önünde yaptığı eylemlerde polisin 6 kişiyi tutuklamasına tepki gösteren Avukat Aslı Murat, vatandaşın anayasada yer alan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı’nı hatırlattı.

Daha önce yapılan süt dökme eylemini hatırlatan Avukat Aslı Murat, kişisel sosyal medya hesabından Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları dahil olmak üzere tutuklanan 6 kişinin kabul edilebilir olmadığını ifade etti ve “Demek ki memleketin kokuşmuşluğuna dikkat çeken eylemin gerçekliği, iktidarı çok rahatsız etmiş ve zorbalık başlamış” sözlerine yer verdi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMININ TAMAMI İSE ŞU ŞEKİLDE

Gübre dökerek eylem yapmak isteyen kişiler niye göz altına alındı? Birlik Başkanı Naimogullari da göz altına alınıyor. Kabul edilebilir değil.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı (Anayasa) Madde 32 Yurttaşlar, önceden izin almaksızın, silahsız ve saldırısız toplanma veya gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Bu hak, kamu düzenini korumak için yasa ile sınırlanabilir

Benzer kesimler süt dökünce tutuklama yok ama gübre dökünce tutuklanıyorlar. Demek ki memleketin kokuşmuşluğuna dikkat çeken eylemin gerçekliği, iktidarı çok rahatsız etmiş ve zorbalık başlamış. Eylemciler derhal serbest bırakılmalıdır. Eyleme yapılan müdahale de hak ihlalidir

Diğer Haberler

Başa dön tuşu