EkonomiGenelKıbrısManşet

Mustafa Naimoğulları: Et fiyatları yine yükselecek

Et fiyatlarının artması sonrası ‘ithal et’ tartışması yeniden gündeme gelirken, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, kasaplarda 180-220 TL olan et fiyatlarının marketlerde 350 TL’ye kadar yükseldiğini ifade ederek, marketlerde et satışının yasaklanması gerektiğine vurgu yaptı. Naimoğulları, “Hayvancının girdi maliyeti yüksek ve desteklenmiyoruz… Et fiyatları yine yükselecek.” dedi.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ‘ithal et’ tartışmalarının yaşandığı günlerde açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda toplantı yaptıklarını ve ülkede et ihtiyacı varsa ithal ete karşı olmadıklarını ifade eden Naimoğulları, “Ülkede 6 ay yetecek kadar canlı hayvan vardır.” dedi.

“MARKETLERİN ET SATMASI YASAKLANMALI”

Naimoğulları, kasaplarda 180-220 TL olan et fiyatlarının marketlerde 350 TL’ye kadar yükseldiğini ifade ederek, marketlerde et satışının yasaklanması gerektiğine vurgu yaptı.

İlgililerin marketleri denetlemesi konusunda uyarılarda bulunduklarının altını çizen Naimoğulları, “Serbest piyasayı denetleyemeyiz.” cevabını aldıklarını söyledi.

“HAYVANCI ARTIK PEŞİN PARA İSTİYOR”

Girdi maliyetlerinin yüksek olduğuna ve desteklenmediklerine işaret eden Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, üreticilerin desteklenmesi gerektiğini, bu maliyetlerle üretimin durma noktasına geldiğini ifade etti.

“Bu ülkede, aylarca bedava kuzu satıyorduk. Hayvancı artık peşin para istiyor. Parası olan hayvanı alacak.” diyen Naimoğulları, yetkililerin halka ‘şirin’ görünmekten vazgeçmesi gerektiğinin altını çizdi.

“ET FİYATLARI YİNE YÜKSELECEK”

Et fiyatlarının yine yükseleceğine vurgu yapan Naimoğulları, girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu ve desteklenmediklerini yineledi.

Kaynak: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu