KıbrısManşet

Müsteşar Enver Öztürk’ten ehliyet birimindeki personel sorununa çözüm

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk, “Önümüzdeki hafta Ehliyet Birimi’nde sorun kalmayacak” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk, “Önümüzdeki hafta Ehliyet Birimi’nde sorun kalmayacak” dedi.

Geçen hafta kamuda örgütlü 4 sendika, Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’ndeki personel eksikliği giderilmediği gerekçesiyle greve gitmişti.

KAMU-SEN, SORUNU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NIN ÇÖZMESİ GEREKTİĞİNİ DİLE GETİRMİŞTİ

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Başkanı Metin Atan, personellerin gravde olması sonrası halkın yaşadığı mağduriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın çözmesi gerektiğini söylemişti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖZTÜRK: ÖNCEDEN PERSONEL EKSİKLİĞİNE RAĞMEN İŞLEM YAPILIYORDU

Daha önceleri Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’nde personel eksikliğine rağmen işlem yapıldığını belirten Öztürk, “Uzun zamandır bu uygulama devam ediyordu” dedi.

Öztürk, birimin veznesinde ‘kasa tahsilatı yapabilen çalışan’ noktasında eksiklik olduğu için grev sürecinin yaşandığını söyledi.

Personel eksikliğinin yıllardır yaşanan bir sorun olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Birimin yeteri kadar elemanı yok. Bu sıkışıklık YDP’nin bakanlık yaptığı döneme denk geldi” ifadelerini kullandı.

“KASA TAHSİLATI İŞLEMİ İÇİN ONLİNE SİSTEM OLUŞTURULACAK”

Öztürk, kasa tahsilatı işlemini doğrudan Gelir ve Vergi Dairesi’ne yönlendirecek ‘online sistem’ oluşturmak için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Çalışmaların 1-2 sonra tamamlanmasını planladıklarını söyelyen Öztürk, “Sorunu tümden ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Online sisteme geçildikten sonra personel ihtiyacı olmayacağı için personel eksikliği sorunu da çözülecek” diye konuştu.

“ÜÇÜNCÜ ÜLKE VATANDAŞLARININ SINAVSIZ EHLİYET ALABİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Öztürk, kendi ülkelerinde ehliyeti olan üçüncü ülke vatandaşlarının ‘sınavsız’ bir şekilde KKTC’de araç sürebilmesi için yasal düzenlemeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Sürüş ehliyeti taleplerinde yaşanan yoğunluğu azaltacaklarını dile getiren Öztürk, “Önümüzdeki hafta Ehliyet Birimi’nde sorun kalmayacak” dedi.

Kaynak: kıbrıspostası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu