GenelKıbrısManşet

Müsteşar Şahap Aşıkoğlu’ndan Sanayi Bölgesi Projesi yorumu

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Güvercinlik'te kurulacak Sanayi Bölgesi Projesi hakkında "Pandemi bize gösterdi ki ekonomi sadece turizm ve yüksek öğrenimle sürdürülebilir değil. Her krizde sektörlerin ayakta kalması daha da zorlaşıyor. Bu da bu adımlardan biri" dedi.

Güvercinlik’te kurulacak “KKTC Büyük Organize Sanayi Bölgesi” tanıtımı dün yapıldı. Tanıtımda konuşma yapan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kendi ayakları üzerinde duran bir KKTC istediklerini söyledi.

Güvercinlikte kurulacak Sanayi Bölgesi projesi hakkında bir soru üzerine BRT ekranlarında konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu şöyle dedi;

“İki yıldır makro ölçekte bir çalışmamamız var. Malum ekonomi iki ayağa bağlı. Turizm ve yükseköğrenim… Pandemi bize gösterdi ki bu yapı sürdürülebilir değil. Her krizde sektörlerin ayakta kalması daha da zorlaşıyor. Daima bunların yanına bir şeyler koymak lazım. Yani ihracat odaklı büyümemiz lazım. Dolayısıyla küçük sanayi ve küçük tarım sanayi konusunda, bu iki alanda doğru teşhislerle ihracat yapmamız gerekir bu bizim artık yapılması gereken bir şeydir… Bunun başka bir yolu yok. 2017’den beri de bu kriz zaten yaşanıyor. Bu konuda birkaç çalışma yapıldı. Bu da bunlardan biri…”

 

 

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu