Güney KıbrısManşet

Mutasyonlu vakalar Ocak-Şubat dönemine ait

Rum Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre, SARS-CoV-2 virüsünün Britanya mutasyonu oranı Güney Kıbrıs'ta yüzde 25,7 oranında bulunuyor.

Rum Sağlık Bakanlığı’na göre, SARS-CoV-2 virüsünün Britanya mutasyonu oranı Kıbrıs toplumunda %25,7 oranında bulunuyor. Yetkili bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezine (ECDC) gönderilen olumlu vakalara yapılan uzmanlaşmış incelemeler sonrasında toplum arasında bulunan daha çabuk yayılan yeni tip mutasyonun daha büyük açıdan yayıldığını, vaka ve hasta sayısını artırdığını gösterdi.

ECDC, 208 pozitif vakanın 56’sında Britanya mutasyonuna rastlandığını açıkladı. Şu ana kadar ECDC tarafından toplam 338 örnek için sıralamalar tamamlandı ve 87 durumda yani %25,7 oranında Britanya mutasyonuna rastlandı ve bunların Ocak-Şubat dönemine ait pozitif vakalar olduğu açıklandı. ECDC raporunda, Britanya mutasyonunun %50 daha çabuk yayıldığı ve daha genç yaştaki kişileri etkileyerek hastanelere girişlerde artışa neden olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı, Britanya varyantının yukarıdaki özelliklerinin Kıbrıs’ta da görülmekte olduğuna işaret ederek son 10 gündür hastanelere girişlerin özellikle daha genç yaştaki sağlıklı kişilerle bağlantılı olup solunum sorunlarına neden olduğunu açıkladı. Buna göre, hastanelerde bulunan hastaların %70’i epidemiyolojik ağrılığın kaydedildiği Limasol’dan geliyor. Sağlık Bakanlığı, sağlığın korunmasında tek silahın temel mesafe kurallarının uygulanması, kişisel sağlık ve sosyal temasların azaltılması olduğu konusunda uyarıda bulunarak nüfusun aşılanması çalışmalarının ilerletilmesiyle, maskelerin doğru kullanımı ve dikkatli sosyalleşmenin hayatımızı kurtarabileceğini ve güvenli bir şekilde normale dönmemize ve bir sonraki aşamaya geçmemize yardımcı olabileceğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu