GenelKıbrısManşet

Müteahhitler kooperatif kurdu

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) dikkat çekici tarihi bir oluşuma imza koydu

Kâr amacı gütmeyen kooperatif sayesinde, konut sahibi olamayan vatandaşlar için çalışma yapılacak
Sektörün gelişmesi ve standartlarının yükseltilmesini sağlayacak çalışmalar yapılacak

TARİHİ BİR OLUŞUMA GİDİLDİ…

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTİMB) tarihi bir oluşuma imza atarak, Birlik çatısı altında bir kooperatifin kuruluşuna imza attığı bildirildi. 9 Ocak 2023 tarihinde resmen kurulan Kıbrıs Türk İnşaat Kooperatifi Ltd.’in (KTİ-KOOP) ilk Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Müteahhitleri Birliği’nde Şevket Abohorlu Toplantı Salonu’nda, geçtiğimiz gün öğleden sonra, tüm kurucu üyelerin katılımı ile yapılan KTİ-KOOP 1. Genel Kurul Toplantısı’nda, ana sözleşmenin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 3 (üç) yıl süreyle görev yapacak olan 7 (yedi) kişilik Yönetim Kurulu ve 5 (beş) kişilik Denetim Kurulu seçildi.

 

ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLANACAK…

KTİ-KOOP Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği toplantıda faaliyetlere ilişkin öncelikleri belirleyip çalışmalarına başlayacağı ifade edilirken, yetkili organlara seçilen isimler de açıklandı.

KTİ-KOOP Yönetim Kurulu: Başkan Erdim Oras, Başkan Yardımcısı Yağmur Özyalçın, Sekreter Erim Kanlıada, Faal Üyeler Taner Yolcu, Taşkın Ürel, Burçin Burak ve Mirsevdi Avağ.

Denetim Kurulu: Başkan Cahit Kaya, faal üyeler Dimağ Çağıner, Serkan Amca, Ceyhun Tunalı ve Özalp Nailer.

 

KTİ-KOOP’UN AMAÇLARI…

Müteahhitler Birliği’nden verilen bilgiye göre KTİ-KOOP’un amaçları şöyle belirlendi:

* Sektörün gelişmesi için her tür düzenleyici, denetleyici, teşvik edici, destekleyici ve sektör standartlarının yükseltilmesini sağlayacak çalışmaları yapacak.

* KTİ-KOOP aracılığı ile kentsel atıkların geri dönüşümü sağlanacak.

* Kâr amacı gütmeyen bu kooperatif sayesinde, ülkede konut sahibi olmayan vatandaşlara, ödeyebilme kabiliyeti göz önünde bulundurularak konut sahibi olma imkânı tanınacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu