GenelManşetTürkiye

Naci Görür’den şok sözler; İstanbul’da depremin şiddeti 9’u bulacak

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür çok korkutan açıklamalara imza atarak, İstanbul’da beklenen deprem sonrası şiddetin 9’u bulacağını söyledi.

Beklenen Marmara depremiyle ilgili korkutan açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin şiddetiyle ilgili şok sözler söyledi. Görür, olası bir İstanbul depreminde en fazla Avrupa yakasında sorun olacağını belirterek, “Marmara Denizi’nden kıyıdan başlayarak ilk 10 kilometrelik bir şerit düşün. Orada çok daha fazla sıkıntı olacak. Çünkü depremin şiddeti genellikle Haliç’ten Silivri’ye kadar 9 şiddetini bulacak. 9 şiddetinde bir depremin etkisi altında kalmak şu demek: Çok iyi yapılmış binalar bile ciddi hasarlar alabilir” ifadelerini kullandı.

‘ÖLÜ FAY’ İDDİASINA YANIT VERDİ

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan ve Marmara’da deprem beklenen fayın ‘ölü’ bir fay olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un söylemleri de Görür’e soruldu. Görür, “İsim vermeyeceğim ama onlar uzman değil. Bilimsel de değil. Uzman dediğin zaman konuştuğu konu üzerinde çalışmış, gözlem yapmış, veri toplamış, o verileri incelemiş, yorumlamış, bilim süzgecinden geçmiş, çalışması uluslararası saygın bir dergide yayınlanmış olmalı. Bu bilimsel bir çalışmadır ve dolayısıyla bir uzmanın yapabileceği bir şeydir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu