KıbrısManşet

Naimoğulları: 16 küçükbaş ve 7 büyükbaş hayvan doğal afetten zarar gördü

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kumyalı köyünde, 10 küçükbaş hayvanın, Gaziköy’de 3 koyun, 3 kuzu ve 7 büyükbaş hayvanın telef olduğunu açıkladı

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kumyalı köyünde, 10 küçükbaş hayvanın, Gaziköy’de 3 koyun, 3 kuzu ve 7 büyükbaş hayvanın telef olduğunu açıkladı.

Naimoğulları açıklamasında; ‘Dün akşam yaşanan doğal afetten dolayı birçok bölgemizde hayvancılarımıza ait çiftliklerde büyük zararlar oluşmuştur. Bunun akıbetinde hem hayvan ölümleri gerçekleşmiş hem de ağıllarda yapısal zararlar oluşmuştur. Şu ana kadar bilgime gelen Kumyalı köyünde yönetim kurulu üyemiz Cahit Keskinel’e ait 10 küçükbaş hayvan telef olmuş ve ağılında büyük zarar oluşmuştur.

Aynı zamanda Gaziköy’de Salih Çobanosman’a ait 3 koyun 3 kuzu telef olmuş ve bunun yanında aşağıda resimlerde görüldüğü gibi Doğan Küçükoğlu’na ait 7 tane büyükbaş hayvan elektrik tellerinin kopmasından dolayı elektrik akımına maruz kalarak telef olmuştur. Bunun dışında Mormenekşe ve Yeniboğaziçi köyündeki ağıllarda da çok ciddi zararlar olduğu ve Tarım Sigortası tarafından bütün bölgelerdeki zararlar görülmekte ve raporlar tutulmaktadır. Birlik olarak tüm üreticilerimize ve zarar gören halkımıza geçmiş olsun der, her türlü yardım konusunda gerekenin yapılacağını bildiririz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu