Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Nami, “kayıp tutanakları”nın gündeme gelmesiyle ilgili açıklamada bulundu

Crans Montana’nın “kayıp tutanakları”nın gündeme gelmesiyle birlikte dönemin müzakerecilerinden Özdil Nami, açıklamada bulundu, “Bunlar hakkında en doğru bilgiler Türk tarafının tutanaklarında bulunmakta" dedi

2017 yılında Cenevre’nin Crans Montana kentinde düzenlenen Kıbrıs Konferansı’na ilişkin bazı gizli tutanakların Rum basınına yansıması gündem oldu.

Omorfo’nun verilmesi ve garantilerin kaldırılacağının konuşulduğu tutanakların yayınlandığı haberde gözler konunun o dönemki muhattaplarına çevrildi.

Tarihi tutanakta da yer aldığı gibi, 4 Temmuz’da gerçekleşen toplantıya Türk tarafı adına katılan müzakereci Özdil Nami konu ile ilgili açıklama yaptı.

Nami, Güney Kıbrıs’ta seçim atmosferinin belgelerin sızması ile bağlantılı olup olamayacağı sorusu üzerine, “Zamanlamaya bakıldığında Rum tarafında ısınan seçim atmosferi ile ilgili olduğu akla geliyor elbette” dedi.

“TERCÜME SIKINTISI YAŞANDIĞINI GÖRÜYORUM…”

Eski müzakereci Nami ayrıca, “İçeriğe bakıldığında ise tercüme edilirken bazı konuların anlam kaybına uğradığını gördüm. Bazı konular ise tam doğru aktarılmamış” açıklamasını yaptı.

“UYGUN BULUNURSA ŞU AN GÖREVDE OLANLAR AÇIKLAMA YAPABİLİR”

Özdil Nami doğru bilgilerin tutanaklarda bulunduğunu söyleyerek, “Bunlar hakkında en doğru bilgiler Türk tarafının tutanaklarında bulunmakta. Şu an görevde olan ilgililer uygun bulur ve gerek görürlerse oradan bakarak detaylı açıklama yapabilirler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu