KıbrısManşetToplum

Nami ve Sözen, Cyprus Forum’da konuşacak

Kıbrıs’ın en kapsamlı paneller dizisinin yer aldığı Cyprus Forum’un bu yılki konuşmacıları arasında Kıbrıs’ın kuzeyinden iki önemli isim yer alacak

Güney Kıbrıs merkezli kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu Oxygono’nun en önemli girişimi olan Cyprus Forum’un dördüncüsü bu yıl 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Güneydeki Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda gerçekleştirilmesi planlanan ‘Cyprus Forum 2023’ün bu yılki teması ‘şeffaflık’ olacak.

İki toplumu da kapsayan akademisyen, politikacı, sivil toplum ve iş sektörü temsilcileri ile devlet liderleri ve birçok ülkenin büyükelçileri iki gün sürecek forumda çeşitli konuları ele alacak.

Kıbrıs’ın kuzeyinden ise eski müzakereci, dış işleri eski bakanı, CTP’li Özdil Nami ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Sözen de konuşmacılar arasında yer alacak.

Cyprus Forum, Kıbrıs Sorunuyla ilgilenen uzmanları, sivil toplum kuruluşlarını, siyasetçileri ve ilgili paydaşları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu