EğitimKıbrısManşetToplum

Namık Kemal Lisesi idaresinden açıklama

Mağusa Namık Kemal Lisesi Okul İdaresi, bugün sosyal medyada Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin okulun bahçe duvarından dışarıya atladıkları görüntülerin yayınlanması üzerine konuyla ilgili açıklama yaparak bu duruma açıklık getirdi

Okul idaresi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün, okulumuzla ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde yer alan görüntülerden dolayı Namık Kemal Lisesi okul idaresi olarak açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Videoya konu olan okulumuzun iki giriş kapısı bulunmaktadır. Bunların bir tanesi sürekli kapalıdır. Diğer kapı da çocuklarımızın güvenliği gereği saat 8.00’de kapanır ve 13.05’te açılır. Kapının bilinçli olarak açılmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Kapının anahtarı ile ilgili ufak bir sorun yaşanmış ve sorun çok kısa sürede çözülmüştür. Buna paralel olarak okulun yan tarafında bulunan, güvenlik görevlisinin aktif olarak durduğu kapıdan öğrencilerimiz eş zamanlı olarak okul çıkışını güvenli bir şekilde yapmışlardır. Video çekimini gerçekleştiren vatandaşımızın sorumluluk ve duyarlılık sahibi olarak okul idaresine gelip bir açıklama talep etmesini arzu ederdik.

Ayrıca görev tanımlarında kapalı okul kapısını açma gibi bir görevi bulunmayan, okul personeli tarafından açılan kapılardan dolayı, konuyla ilgisi olmayan, değerli öğretmenlerimiz için çirkin sözler kullanılmasının bizleri son derece üzdüğünü belirtmek isteriz. NKL ailesi olarak bu olayı kınar, sosyal medyada yayınlanan görüntülerle ilgili gerçekleri halkımızla paylaşmayı borç biliriz”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu