EkonomiGenelKıbrısManşet

Narenciye için önemli yatırım

Güzelyurt Soğuk Hava Deposu ve Entegre Tesisleri ilk etapta 15 bin ton olacak

Güzelyurt Soğuk Hava Deposu ve Entegre Tesisleri ilk etapta 15 bin ton olacak

NARENCİYE İÇİN

Narenciye sektörü için önemli bir yatırım olacak “Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri” ile çalışmalar sürüyor. Önceki gün KKTC’ye günübirlik resmi ziyarette bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tesislerde incelemede bulunup, bilgi aldı. Cevdet’e ziyaretinde, Başbakan Ünal Üstel, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve bakanlar da eşlik etti. Tesiste ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İnşaat Uygulama Müdürü Haluk Altuntaş, proje ile ilgili brifing verdi, sonrasında ise bilgilendirme toplantısına geçildi.

MALİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI

Cevdet Yılmaz, düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada yeni bir mali işbirliği programı üzerinde çalıştıklarını ve en kısa sürede imzaların atılacağını açıkladı. Sağlıktan enerjiye, ulaştırmaya KKTC’nin hayat damarlarını oluşturan sektörlere destek olmaya devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, hayata geçecek projenin son dönemde dünyada da hakim olan çevre dostu ve yenilenebilir kaynaklardan istifade etmeyi önceleyen bir proje olduğunu vurguladı. Tesise ilişkin yetkililerden bilgi aldı ve soğuk hava deposunun inşa edileceği arazide incelemelerde bulundu. Yılmaz, Güzelyurt Hastanesi inşaat alanını da inceledi.

HAYAT VERECEK

Başbakan Ünal Üstel de konuşmasında, “Güzelyurt’ta narenciyecilerimize hayat verecek büyük bir projenin temelini önümüzdeki atıp en geç 40 hafta içerisinde de bunu bitireceğiz.” dedi. Güzelyurt’ta tarımla, narenciye ile uğraşanların artık su sorunu olmayacağını vurgulayan Üstel, “Anavatanımızdan gelen suyla toprağımızı buluşturuyoruz” ifadesini kullandı. İlk etapta 15 bin ton olarak planlanan soğuk hava deposunun kapasitesinin daha sonra 40 bin tona çıkarılacağını ifade eden Üstel, “Soğuk hava deposuyla birlikte gerek üreten kesimdeki insanlarımız, gerekse narenciye üreticilerimiz artık büyük bir nefes alacak.” diye konuşan Üstel, Narenciye alanında gelmiş geçmiş sorunların önüne bir nokta koyuyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu