KıbrısManşet

Narenciye konusuna da siyaset karıştı!

Alioğlu, narenciye sektöründe 1974’ten beri yaşanan sıkıntıların Güzelyurt bölgesinde oynanan siyasi oyunlar yüzünden olduğunu dile getirerek adeta ateş püskürdü.

ARAMIZA AJAN SOKTULAR… Cypruvex’in tüccarla işbirliği içerisinde olduğunu ve ülkede talimatlarla yönetilen insanlar olduğunu iddia eden Alioğlu, “Bizim aramıza ajan soktular. Biz da bilmemezlikten geldik. Onlar bizden bilgi alacağına biz ondan bilgi aldık dedi

GIYNIK ÖZEL- MEYİL AVCAN

Narenciye sektöründe 1974’ten beri ciddi sıkıntılarla boğuşulduğunu vurgulayan Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu, tüm bunların Güzelyurt bölgesinde oynanan siyasi oyunlar yüzünden yaşandığını dile getirerek adeta ateş püskürdü!
Alioğlu, gelmiş geçmiş hükümetlerin bir narenciye politikası oluşturamaması yüzünden sorunlar yaşandığından söz ederek, ‘günübirlik’ politikalarla bugüne kadar gelindiğini söyledi.
“Hükümet basiretsiz davranıyor ve kalıcı çözümler üretmiyor” diyen Alioğlu, en zengin bölgenin Güzelyurt olması gerekirken en fakir olan bölge haline geldiğini savundu.
Alioğlu, birliğin ayakta kalabilmesi için kaynaklarından ödün verdiklerini ancak UBP içerisinde kendi ipini çekmeye çalışanlar olduğunu ileri sürerek, normal şartlarda Cypruvex’in Maliye Bakanlığı’na bağlı kurumsal bir yapı olduğunu belirtti.
Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Alioğlu, katıldığı programda söyledikleriyle tansiyonu bir o kadar daha yükseltti:

Alioğlu’nun sitem dolu çarpıcı sözleri şu şekilde:

“Ev ev gezip üretici mal alacakmış. Narenciye ürünlerinin piyasa fiyatları Cypruvex tarafından açıklanmıyor. Pandemi döneminde de uyum içinde anlaştığımız bir kuruldan bahsediliyor ama pandemi döneminde Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla pazarlama görevinden alınan bir yetkili var. Hasatın başına resmen tilki yerleştirdiniz.”

“ARAMIZA AJAN SOKTULAR, BİZ DE BİLMEMEZLİKTEN GELDİK!”

Cypruvex’in tüccarla işbirliği içerisinde olduğunu ve ülkede talimatlarla yönetilen insanlar olduğunu iddia eden Alioğlu, “Bizim aramıza ajan soktular. Biz da bilmemezlikten geldik. Onlar bizden bilgi alacağına biz ondan bilgi aldık” iddiasında bulundu.
Bu yıl çıkacak olan rekoltede ciddi düşüş yaşandığı bilgisini veren Alioğlu, sıcak havanın kötü yönde etkisi olduğunu ve 70 milyon zarara uğradıklarını ama bunların açıklanmadığını ileri sürdü.
Alioğlu, “Her ne kadar provoke etseler, gözlemci yollasalar da kitle toplantılarımızı yapmaya devam ediyoruz” diyerek, üreticiyle iç içe ve barışık olmak istediklerini, hiçbir hükümetten beklentileri olmadığını çünkü tüm bakanların kendi çıkarları için çalıştığını iddia etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu