EkonomiKıbrısManşetToplum

Narenciye sektöründe büyük kriz

Narenciye üreticileri, Türkiye'nin transit narenciye ihracatına izin vermemesi ve hükümetin de bu duruma sessiz nedeniyle isyan bayrağını çekti

Narenciye üreticileri, Türkiye’nin transit narenciye ihracatına izin vermemesi ve hükümetin de bu duruma sessiz nedeniyle isyan bayrağını çekti.


ALİOĞLU BASKILARA DAYANAMADI
Ürünleri dalında kalan ve onlarca ton narenciyesi çürüme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılan narenciye üreticisi, Doğancı’dan sonra geçtiğimiz gün de Güzelyurt‘ta protesto ateşi yaktı, polis birlik başkanı Ali Alioğlu‘na ‘izinsiz ateş yakma’ suçundan dava okudu. UBP-DP-YDP hükümetinden ciddi baskı gören Birlik Başkanı Ali Alioğlu, istifa noktasına geldi.

TÜRKİYE KURALLAR SİLSİLESİ KOYDU, HÜKÜMET SESSİZ KALDI
Ülke genelindeki narenciye üreticisi batma noktasına geldi, Türkiye’nin ‘yeşillenme hastalığı’ iddiasıyla uyguladığı kurallar üreticinin ürününün Türkiye üzerinden başka ülkelere gönderilmesini de imkânsız kıldı. Daha önce Doğancı’da yakılan protesto ateşi bu kez Güzelyurt’ta yakıldı. Üretici sesini tek bir adım atmayan hükümete ve ilgili Bakana duyurmaya çalıştı.

NARENCİYE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ALİOĞLU’NA UBP BASKISI
Eylem ateşinin yanmasıyla polis olay yerine geldi, üreticiye haklarında şikâyet olduğunu söyledi. Ancak bu şikâyeti kimin yaptığıyla ilgili bilgi verilmedi. Polis, “Kaymakamlık’tan izin almadan ateş yaktınız” diyerek, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu‘na dava okudu. Ağaoğlu bu olaydan sonra kendisinin ve Birlik Yönetim Kurulu’nun istifa kararını görüşmek üzere bugün toplanacağını açıkladı.

GÜLAMKADİR TEPKİ GÖSTERDİ: ASLA KABUL ETMİYORUZ
Narenciye üreticilerine destek veren Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gülamkadir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterdi. Gülamkadir, “An itibarı ile Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Ali Alioğlu’na üreticiler adına yaptığı eylem yüzünden dava okunmak üzere Güzelyurt Polis Müdürlüğüne çağrılmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu