GenelKıbrısManşet

Narenciye Üreticisi Yüksel Yeşilada: “Ürünler dalında kaldı, satış yapamıyoruz”

Narenciye sektörüne 20 yılını veren Yüksel Yeşilada üretimde yaşadığı zorlukları GIYNIK’a aktardı.

Narenciye sektörüne 20 yılını veren Yüksel Yeşilada üretimde yaşadığı zorlukları GIYNIK’a aktardı. Döviz kurlarındaki hızlı yükseliş ve beraberinde TL’nin değer kaybetmesiyle en çok üreticinin sarsıldığını dile getiren Yeşilada, ‘Her şey dalında kaldı. Üretici mağdur hala daha bizlere fiyat açıklamadılar” dedi.

Pandemi döneminden de kötü bir zamanda olduğumuzun altını çizen Yeşilada, “Bir torba gübre 400 lira, narenciye dalında kaldı. Üreticinin hali ne olacak? Çalışan bulamıyoruz, kurlar yükseldi, seracısından patatesçisine kadar tüm üreticiler mağdur ediliyor” ifadelerine yer verdi.

Ambargolar altında üretim yapmaya devam ettiklerini kaydeden Yeşilada, ürünleri satamadıklarını da dikkat çekerek, hükümetten yaşadıkları sorunlara çare üretmelerini istedi, “Dolar, sterlin yükseldi bu insanların hali ne olacak? Gidişat iyi değil. Hükümetin bir an önce bizlere çare üretmesi gerekir. Maaşlar yetmiyor, TL eriyor. Bir kriz masası kurulması gerekiyor geç bile kaldık ama daha da geç olmasın. Pandemi döneminden daha kötü bir dönemdeyiz. Kilitlendik kaldık, bir torba gübre 400 lira su pahalı su sıkıntımız var. Üretici olarak çok sıkıntılar yaşıyoruz. Artık çözüm istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği ne olacak? Kendimde zaten bir gelecek görmüyorum. Batacağız, KKTC’den kaçıp gitmemizi mi istiyorlar? Ben toprağımda doğdum büyüdüm ama geçinemiyorsam ne yapacağım? Güzelyurt insanı da iş olmadığı için bölgeden gidiyor 9 yaşımda geldim geldiğimden beri burası aynı bir inşaat bile yok. Biz Kıbrıslı olarak burada yaşamak istiyoruz ama bu yaşamak değil. Böyle giderse üretime de devam edemeyeceğiz. Hükümetten, siyasi büyüklerden rica ediyorum particiliği bırakın bu hepimizin davası, bir kriz masası ile çare bulsunlar. Bu gidişle her yer kapanacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu