EğitimKıbrısManşetToplum

Nazım Çavuşoğlu: “Biz aldığımız geçici öğretmenlerin arkasındayız”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, istihdam edilen geçici öğretmenlere destek belirterek, “Biz geçici öğretmenlerin arkasındayız. Bu öğretmenlerin torpille alındığı söyleniyor fakat torpil denilen tercihte bile kriterlere dikkat edildi” dedi

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın’ın öğretmenlik yapma niteliği kazandıran bir bölümden mezun olmayan, ayrıca pedagoji sertifikası almayan kişiler için hazırladığı soru önergesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“DEVRİM BARÇIN POPÜLİST BİR DAVRANIŞ SERGİLEDİ”

CTP Milletvekili Barçın’ın popülist bir davranış sergilediğini kaydeden Çavuşoğlu, “CTP’nin iktidarda olduğu dönemde de aynı usulde öğretmen alımı yapılıyordu” dedi.

Çavuşoğlu, orta eğitimde ve mesleki teknikte alınan tüm geçici öğretmenlerin sınav sırasına göre alındığına dikkat çekti.

İlköğretimde 230 öğretmenin tamamen kendi tercihiyle alındığı yönündeki iddialarla ilgili değerlendiren Çavuşoğlu, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Atatürk Öğretmen Akademisi’nden mezun olup askerde olduğu için sınava giremeyenler birinci sırada alındı. Yine akademiden mezun olup sınava geçemeyenler ikinci sırada alındı. Çünkü yasal statüde böyle bir zorunluluk var. 36 ayını tamamlamaya yakın olan veya daha önce çalışan insanlar ise üçüncü sırada alındı. Bu insanların pedagojisi olmak zorunda değildir. Bunların bir kısmı zaten akademide pedagojik formasyona girmek zorundadır.”

“BİZ ALDIĞIMIZ GEÇİCİ ÖĞRETMENLERİN ARKASINDAYIZ”

Çavuşoğlu, eksiklikten dolayı yeni öğretmenlerin alındığına değinerek, “Biz aldığımız geçici öğretmenlerin arkasındayız. Bu öğretmenlerin torpille alındığı söyleniyor fakat torpil denilen tercihte bile kriterlere dikkat edildi” ifadelerini kullandı.

Meclis’te bu konunun gündemi olacağını ve Barçın’a durumu izah edeceğini aktaran Çavuşoğlu, “Eminim ki o zaman daha iyi anlayacaktır” diye konuştu.

Çavuşoğlu, yaklaşık 1500 kişinin geçici öğretmenlik için talepte bulunduğunu söyleyerek, “Bunların birçoğu da değişik branşlardadır” açıklamasında bulundu.

“KİTAPLARIN İÇİNDEN 10 TANE RESİM BEĞENİLMEDİ DİYE ‘LAİKLİK ELDEN GİDİYOR’ DENİLEMEZ”

Ders kitaplarıyla ilgili tartışmalara da değinen Bakan Çavuşoğlu, “Kitapların içindeki 7 bin resmin içinden 10 tane resim beğenilmedi diye ‘laiklik elden gidiyor’ denilemez. Çünkü böyle bir şey söylediğinde başka bir grup da ‘din elden gidiyor’ şeklinde konuşuyor. Biz dengeyi korumak zorundayız” dedi.

Çavuşoğlu, yazarlara kitapların güncellenmesiyle ilgili bilgi verildiğini fakat denetim ve onay sürecinin çalıştırılmadığını kaydederek, “Bu mevzuda tek eksiklik budur. Bu yüzden yazarlarımızdan da özür diledim. Yazarlara daha yakın çalışmamız gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu