GenelKıbrısManşetSiyaset

Nazım Çavuşoğlu: Fuat Oktay Kıbrıs Türk toplumuna hakaret eden bir konuşma yapmadı

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Kıbrıs Türk toplumuna hakaret eden bir konuşma yapmadığını, Türkiye’ye yapılan hakaretlere ve atılan sloganlara sitem ettiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Kıbrıs Türk toplumuna hakaret eden bir konuşma yapmadığını, Türkiye’ye yapılan hakaretlere ve atılan sloganlara sitem ettiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu kürsüsünden Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan 2022 yılı Mali ve İktisadi İş Birliği Anlaşması’na yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Protokollerin sivil toplum örgütleriyle hazırlandığı dönemleri de bildiğine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, protokol her imzalandığında maddelerin çoğaldığını, dolayısıyla bu konuda bir özeleştiri yapılması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, protokollerde yazanların yüzde kaçının yerine getirildiğinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

Böyle bir ülke anlayışından uzaklaşılması gerektiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, protokolün “bir dönüşme protokolü” olduğu görüşlerine katılmadığını vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye’yle iyi ilişkilerin korunabilmesi için Türkiye’ye karşı atılan sloganların ve asılan pankartların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine işaret etti.

“FUAT OKTAY, KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA HAKARET EDEN BİR KONUŞMA YAPMADI”

Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Kıbrıs Türk toplumuna hakaret eden bir konuşma yapmadığını, Türkiye’ye yapılan hakaretlere ve atılan sloganlara sitem ettiğini kaydetti.

Ülkede yapılamayan işler olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, özlük hakları konusunda sendikaların güçlü olması gerektiğini düşündüğünü, ancak sendikaların bazı işlerin yapılamamasına ön ayak olmasını kabul edemediğini söyledi.

Ülkede yapılması gerekenin Basın Etik Yasası’nın bir an önce geçirilmesi olduğuna vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, yabancılara mal satılması konusunun tüm hükümetler döneminde övündükleri bir konu olduğunu ve bunun ekonomik bir döngü olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, bir süre sonra buna bir sınırlama getirilecekse, bunun o zaman düşünüleceğini, yapılacağını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu