KıbrısManşetToplum

“Ne Bakan de Birlik Başkanı ilgilenmedi”

Güneşköy’de, mandırasına atılan zehir sonucu onlarca koyun ve tavuğunu kaybeden hayvan üreticisi Ahmet Bidar, yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi

Güneşköy’de, mandırasına atılan zehir sonucu onlarca koyun ve tavuğunu kaybeden hayvan üreticisi Ahmet Bidar, yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi.


DEVRİM DEMİR 

“HAYVANLARIM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ÖLÜYOR”
Güzelyurt İlçesine bağlı Güneşköy’de hayvan üreticisi Ahmet Bidar’ın mandırasındaki yalaklara dökülen zehir ile ilgili soruşturma devam ediyor. Bidar’ın iki günde 10 adet koyunu göz göre göre can verdi, Tarım Bakanlığı, Hayvan Üreticileri Birliği ve Güzelyurt Veteriner Dairesi’nin ilgisizliğine sitem eden üretici Bidar, kendi imkânları ile yaptırdığı zehrin analizi için, özel laboratuvardan çıkacak sonucu bekliyor. Koyunlarının birçoğunun hamile olduğunu ve hepsinin önce halsizleşip sonrada öldüğünü kaydeden Bidar, “Bu sabah yeniden mandırama zorla gittim. Hayvanlarım gözlerimin önünde can çekişip ölüyor ve ben hiçbir şey yapamıyorum” şeklinde konuştu.

POLİS HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI
Hayvan üreticisi Ahmet Bidar’ın mandırasına atılan zehir sonucu ölen hayvanlar ile ilgili polisin soruşturması devam ediyor. Olayın meydana geldiği gün Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de bölgede emare topladığı, atılan ilacın sonucunun da 10 ile 15 gün arasında çıkacağı ifade edilirken konuya ilişkin polis henüz açıklama yapmadı. GÜZELYURT Gazetesi’nin manşetine taşıdığı ‘Hayvanlar can çekişerek’ öldü başlıklı haberinden sonra, koyun ölümlerinin devam ettiği öğrenildi.

BİDAR: KİMSE ARAYIP SORMADI
Güneşköylü üretici Ahmet Bidar, iki gündür hayvanlarının ağırlaşıp ölmeye devam ettiğini söyledi. Kimsenin ilgilenmediğini ve zehrin analizini kendi cebinden ödeyerek yaptığına değinen Bidar, “Yaşanan vahim olayda benimle sadece Cemal Darbaz ve Mehmet Çetereisi ilgilendi. Birlik başkanımız, Tarım Bakanımız nerede? Hayvanlarıma güçlü bir böcek ilacı atıldı, yavaş yavaş ölüyorlar. Bu zehrin sadece Kıbrıs’ın güneyinde büyük bir yerde satıldığını öğrendim, bu işin peşini de bırakmayacağım” dedi.

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu