KıbrısManşetSiyasetToplum

Ne değişecek ki…

UBP de bundan önce olduğu gibi kararı yine UBP'liler değil, UBP üzerinde hakimiyet kuranları verecek. Neden biliyor musunuz?

İradeye saygı, demokratik değerleri benimseme, evrensel değerleri içselleştirme gibi bir ülkeyi, bir halkı özgür kılan değerlerden yoksun yaratılan bu düzende, hükümetler kuruluyor ,hükümetler bozuluyor.

Var mı bir önemi?

Yok.

Hem de zerre kadar yok..

Hükümetin UBP kanadı, kabine de değişikliğe gitti. İsimler üzerinden bunu yorumlamak gerçekçi olmaz bu nedenle o gitti, bu geldi gibi bir değerlendirme yapmayacağım, Zamanında bu gelenler hangi gücün etkisiyle gelmişlerse, şimdi de aynı gücün etkisiyle gittiler. Burada bildiğim ve gördüğüm tek şey gidenlerin de gelenlerin de UBP üzerinde egemen olanların  telkini veya da talimatları ile gelip gittikleridir, tıpkı UBP’nin başkanı, ülkenin başbakanı ve hükümeti gibi.

Dolayısıyla halkın iradesini hiçbir şekilde yansıtmayan bir başbakan ve hükümetinin benim nazarımda bir ehemmiyeti yoktur. Bu değişiklik de ondan öncekiler gibi kamu yararı gözetilerek yapılmış bir operasyon değil.. UBP rahmetli İrsen Küçük ile başlayan, Hüseyin Özgürgün ile devam eden, Ersan Saner ile bütünüyle anahtarı teslim edilen, Faiz Sucuoğlu  vakası sonrası, Ünal Üstel operasyonu ile doğrudan kontrolünü UBP   üzerinde tahakküm kuranlara teslim edilen bir partidir, hoş bugünkü koalisyon hükümeti de bunun eseridir. Dolayısıyla UBP de kurultay varmış, da bu kurultay da  kararı üyeler ya da delegeler verecekmiş gibi yaratılan algı gerçekçi değildir. UBP de bundan önce olduğu gibi kararı yine UBP’liler değil, UBP üzerinde hakimiyet kuranları verecek. Neden biliyor musunuz?

Şöyle güncel ve en basit örneğini vereyim. O malum güçlerin atadığı UBP başkanı ve ülkeyi yöneten  hükümet ve haliyle o hükümetin atanan başbakanın o güçlere  yakın sermaye grubuna  59,000,000 EUR devlet gelirinden T&T lehine feragat ediliyor. Üstüne 150 dönüm arazi veriliyor. Ayrıca  pandemide  uğradığı kayıplar ve ek işler için hükümetimiz bunu uygun görmüş. Aksa ve T&T söz konusu olduğu zaman hükümet karar alma işini hiç sektirmiyor. E peki 2016’da bitmesi gereken havaalanındaki 7 yıllık  gecikmeden kaynaklı kamuya verdiği zararı ödedi mi bu işletme? Veya şöyle soralım? Pandemide esnaf ve asgari ücretlinin uğradığı kayıplar için ne yaptılar? Hemen belirteyim koca bir hiç..

Sanırım UBP  üzerinden karar vericilerin neden UBP’nin başkanı olarak Ünal Bey’i tercih ettiklerini  hükümet olarak da bu hükümeti istediklerini anlamışsınızdır..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu