GenelKıbrısManşetToplum

Near East Hayat, sigortalılarına özel “Psikolojik Danışmanlık Uygulaması”nı başlatıyor!

Near East Hayat, sağlık sigortacılığındaki global gelişmeleri takip ederek yeni adımlar atmaya devam ediyor, bu adımlardan ilki günümüzün en popüler uygulamalarından biri olan “Psikolojik Danışmanlık Uygulaması”nı hayata geçirmek oldu.

Şirket, Türkiye’nin en büyük online terapi merkezi olan www.evimdekipsikolog.com firması ile sözleşme imzalayarak uygulamayı devreye alıyor.

Sigortalılarımızın ruh sağlığını korumak için geliştirdiğimiz bu proje Near East Oluşumu çalışanlarının da sigortalı olması nedeniyle çalışanlarımızın da ruh sağlığını koruyacaktır.

Konu hakkında detaylı bilgi veren Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün;

“Sağlıklı yaşam programı olan “Wellness” programları uygun beslenme, egzersiz, stres yönetimi ve hastalık önleme yoluyla sağlığı sürdürmek veya iyileştirmek için tasarlanmış kapsamlı birer sağlık girişimleridir.

Sağlık programları, sigarayı bırakma, kilo yönetimi, fitness , hastalık yönetimi, sağlık koçluğu, terapi ve bireyin genel sağlığını artırmak için tasarlanmış diğer birçok planı içerebilir. İşyeri sağlık programları, yalnızca sağlıksız çalışanların artış eğilimiyle mücadele etmekle kalmaz, aynı zamanda tıbbi bakım maliyetlerini ve sigorta primlerini de düşürür.

Sağlık sigortalarında artık sistem insanlara tazminat ödeyelim şeklinden çıkıp onları nasıl sağlıklı tutarız şekline döndü ve  Psikolojik Danışmanlık Programı, “Wellness Programları” içinde gittikçe popüler hale geldi.

Sigortalılarımızın ruh sağlığını korumak için geliştirdiğimiz bu proje Near East Oluşumu çalışanlarının da sigortalımız olması nedeniyle çalışanlarımızın da ruh sağlığını koruyacaktır.

Near East Hayat olarak bir adım atarak, Türkiye’nin en büyük online terapi merkezi olan www.evimdekipsikolog.com firması ile sözleşme imzaladık ve tanımlanacak özel kodlar ile sigortalılarımız internet üzerinden görüntülü olarak, telefonla görüşerek ya da mesajlaşarak hiçbir ücret ödemeden bu terapi hizmetini istedikleri Psikologtan alabilecekler.” dedi.

Şengün ayrıca;  Sağlık Sigortacılığında bir ilk olan bu projeyi gerçekleştirerek hem müşteri memnuniyetini artırmış hem de önemli bir hizmeti yerine getirmiş olacaklarını dile getirdi.

Mental sağlığı yerinde olan insanlar diğer hastalıklara kolay yakalanmazlar!

Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün; “Aslında psikolojik tedaviler sağlık sigortalarında teminata dahil değildir ancak mental sağlığı yerinde olan insanlar diğer hastalıklara kolay yakalanmazlar öngörüsü ile bu projeyle sigortalılarımızı mental olarak sağlıklı tutmaya çalışacağız” dedi.

Şengün ayrıca; 2020-2023 yılları arasında yaşanan Covid-19 pandemisi ve deprem felaketlerinin birçok çalışan için oldukça stresli ve iş yerlerindeki rahatlarını etkilediğini ve bu nedenle 2020 yılından  itibaren işverenlerin, çalışanların ruh sağlığını desteklemenin değerini yeniden fark ettiklerini ve bu durumun daha fazla şirketin ruh sağlığını destekleyen sağlıklı yaşam programları uygulamasına yol açtığını, önümüzdeki yıllarda da işverenlerin bu tür programlara ilgisinin giderek artacağının altını çizdi.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu