GenelKıbrısManşet

Near East Hayat’tan Sigorta Sektörünün Yarıyıl Değerlendirmesi

Ülke genelinde üretim ve istihdama yönelik olarak ciddi çalışmalar yapan Near East Oluşumu’nun, Hayat ve Sağlık Sigortaları alanındaki şirketi Near East Hayat, faaliyetlerini ve sigorta sektörünün 2021 yarı yıl değerlendirmesini yaptı.

Ülke genelinde üretim ve istihdama yönelik olarak ciddi çalışmalar yapan Near East Oluşumu’nun, Hayat ve Sağlık Sigortaları alanındaki şirketi Near East Hayat, faaliyetlerini ve sigorta sektörünün 2021 yarı yıl değerlendirmesini yaptı.

Şirketin ve de sektörün 2021 yılındaki ilk altı aylık performansını değerlendiren Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün;

“2020 yılı pandeminin Kuzey Kıbrıs üzerindeki etkileri nedeniyle oldukça zor geçti ve tüm şirketler bu durumdan farklı şekillerde etkilendi. Covid-19 krizinin sigortanın her alanında kendini hissettirmeye başladığına tanık olduk.  Özellikle geleneksel sigortacılıkta  poliçelerin ve sigorta taleplerinin alınmasında yüksek düzeyde temas gerektiğinden; pandemi nedeni ile alınan tedbirler gereği işyerlerinde daha önce yüz yüze yürütülen işlere sınırlamalar getirildi. Bu da doğal olarak bu sektörü işlerin her zamanki gibi devam etmesi için teknolojiye ve yenilikleri kullanmaya yöneltti.” dedi.

Pandemi dönemini az zararla atlattıklarını belirten Şengün; “Bu dönemde daha ziyade mutfakta çalıştık, müşteri memnuniyetini artırmak adına neler yapabiliriz konusuna odaklandık ve “Benim Sigortam  Uygulaması”’nı ortaya çıkardık. Bu uygulama ile sigortalılarımız, Benim Sigortam web sayfasından  https://benimsigortam.neareasthayat.com/ tüm poliçelerini detaylı olarak inceleyebilir, ödenen primler, birikimler ve tazminat ödemelerini takip edebilir hale geldi. Ayrıca, sigortalılarımız haber ve duyurulara ulaşabilir, iletişim bilgi değişikliği yapabilir ve Birikimli Hayat ürününe ait katkı payı değişikliği  taleplerini yine bu uygulama ile iletebilirler.” dedi.

“Near East Hayat olarak performansımızdan memnunuz”

Şengün, sektörün yanı sıra Near East Hayat’ın performansını da değerlendirdiği açıklamasında şunları ifade etti:

“Şirketimizin performansından memnunuz. Haziran 2021 itibariyle üretim hedefimizin %98’ini gerçekleştirdik. Geçen yıla göre Hayat branşında %25, Sağlık branşında %54 ve Ferdi Kaza branşında ise %18 olmak üzere toplamda %31 üretim artışı sağladık. Bu arada police sayımızı %27, sigortalı sayımızı ise %32 artırdık, branş bazında değerlendirdiğimizde en büyük artışın %48 ile Sağlık branşında olduğunu, karlılıkta ise %94 lük bir artış sağladığımızı söyleyebilirim.

Bazı ürünlerimizde ise sigortalı lehine iyileştirmeler gerçekleştirdik. Cinsiyet Kanserleri Kritik Hastalıklar Sigortası  ve 10 ciddi hastalık içeren Kritik Hastalıklar Sigortası ürünlerinin alt yapı çalışmalarını bitirdik ve Eylül ayı başında hayata geçirdik.

Şengün ayrıca, Girne’de olan şirket merkezini Haziran ayında, 25 Osman Örek Caddesi, Ortaköy, Lefkoşa adresindeki Near East Bank Genel Müdürlük Merkez Binası’na  taşıdıklarını söyleyerek şimdi severek gelip, çalıştıkları modern bir binalarının olduğunu, belirtti.

Near East Hayat Genel Müdürü Ömür Şengün, gelecek hedeflerine de değindi;

“Şimdi, teknolojiye yatırım yapmaya devam ederek, pazarda yeni olanaklar yaratma, acentelerimize ve müşterilerimize yönelik kampanyalar geliştirme, maksimum sayıda müşteriye ulaşma ve kârlı olduğumuz branşlarda prim üretimimizi artırarak hedeflerimize ulaşmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Paydaşlarımızın zarar görmesini istemiyor, hem müşterilerimizin hem acentelerimizin hem de şirketimizin kazanacağı önlemler almaya çalışıyoruz. Ayırdığımız karşılıklar ve bilanço yapımız bizim bu dönemdeki en önemli güvencemiz.”

Şengün, Sektöre ilişkin beklentilerini de açıkladı:

“Dünyada bir iklim değişikliği sözkonusu, buna paralel olarak yangın, sel ve hortum gibi felaketler yaşanıyor. Depremi ise hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Ülkemizde  artık trafik ve kasko yanında diğer ürünlere de gereken ilgi gösterilmeli. Karadeniz bölgesindeki sel felaketlerinde yaşananları gördük, “Tabiat kendisinden alınanı er yada geç geri alıyor.” O yüzden gerek şehircilik gerekse çevre konusunda gerekli hassasiyet gösterilmeli ve duruma uygun yeni ürünler geliştirilmeli.” dedi.

Ömür Şengün, yılın ikinci yarısı için daha iyimser olduğunu dile getirerek değerlendirmesini tamamladı;

“ Yeni ürünlerimiz olan Kritik Hastalıklar Sigortaları, Öğrenci Velileri için geliştirdiğimiz Eğitim Grup Sigortası ve İşveren Katkılı Birikimli Hayat Grup Sigortası ile hem portföyümüzü büyüteceğimize hem de yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu