GenelKıbrısManşetToplum

Near East Sigorta’dan “Eczane Paket Sigortası”

Sigorta sektöründe Kasko, Trafik, İş yeri, Konut, Nakliyat, Tekne, Uçak, Doktor Sorumluluk Sigortası gibi sigorta ürünleri ile sigortalılarına güvence sunarak, sigortalılarına önemli avantajlar sağlamaya devam eden Near East Sigorta, eczane ve ecza depoları için de geniş kapsamlı “Eczane Paket Sigortası” ürününü müşterilerinin hizmetine sunuyor.

Sigorta sektöründe Kasko, Trafik, İş yeri, Konut, Nakliyat, Tekne, Uçak, Doktor Sorumluluk Sigortası gibi sigorta ürünleri ile sigortalılarına güvence sunarak, sigortalılarına önemli avantajlar sağlamaya devam eden Near East Sigorta, eczane ve ecza depoları için de geniş kapsamlı “Eczane Paket Sigortası” ürününü müşterilerinin hizmetine sunuyor.

Konu hakkında bilgi veren Near East Sigorta Genel Müdürü Cengiz Ertürk;

“Bir süredir üzerinde çalışarak satışa hazır hale getirdiğimiz ve ülkemizdeki toplam 419 adet eczane ve ecza deposuna tanıtım ve satışını yapacağımız NES Eczane Paket Sigortası ürünümüzü eczacılarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu poliçe ile standart işyeri paket poliçesindeki klasik teminatların yanı sıra, eczanelerin yürüttükleri faaliyetlerine ilişkin karşılaştıkları özel riskleri de teminat altına alıyoruz. Bu ürünle eczacılarımızın karşı karşıya kaldığı özel riskleri ön görerek önemli bir ihtiyacı karşılayacağımıza inanıyorum.” dedi.

NES ECZANE PAKET SİGORTASI NEDİR? 

Near East Eczane Paket Sigortası ile yangın, yıldırım, infilak ve hırsızlık riskleri başta olmak üzere insan ve doğa kaynaklı çok sayıda risk ile eczacılık faaliyetine özgü riskleri karşılamaya yönelik özel teminatlar tek bir poliçe ile verilmektedir.

Bu riskler poliçe kapsamında detaylı belirtileceği üzere; yangın, yıldırım, infilak, duman, izolasyon yetersizliği sonucu oluşan su hasarları, deprem, sel, su baskını, dolu, fırtına ve yer kayması gibi doğa olayları ile kara/hava/deniz taşıtları çarpması, enkaz kaldırma masrafları;  grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör ve iş durmasından, alternatif eczane değişikliği masraflarına kadar geniş kapsamlı bir şekilde sunulmaktadır.

NES Eczane Paket Sigorta Poliçesi ile uygun fiyat ve geniş teminatlarla otomatik olarak sunulan bazı özel avantajlar ise şu şekilde;

“Reçete ve İlaç Kupürleri Teminatı”
Sigortalı eczane tarafından satışı yapılmış olup, ilgili kurum kayıtlarına girilerek tahsil için gönderilmek üzere bekletilen reçeteler, ekleri ve ekli bulunan ilaç kupürleri poliçe de belirtilen teminatlar ile koruma altına alınır.

“Mesleki Sorumluluk”
Sigortalı, ruhsat sahibi eczacının ve sigortalının hareketlerinden sorumlu olduğu sigortalı yerde resmen çalışanların, sigorta süresi içinde, sigortalı işyerinde icra ettikleri mesleki faaliyetlerindeki hataları veya ihmalleri neticesinde üçüncü kişilerin sağlıklarının bozulması, sağlık sorunlarının seyrinin değişerek daha da ağırlaşması veya ölümleri nedeni ile üçüncü kişiler tarafından sigortalıya karşı ileri sürülecek, manevi olanlar da dahil olmak üzere, zarar ve ziyan taleplerinin neticelerine karşı teminat altına alınır.

“Soğutucu Cihazlarda Saklanan İlaç Bozulması”
Poliçe kapsamındaki rizikoların gerçekleşmesi sonucu sigortalı eczanede bulunan soğutucu cihazlarda saklanan ilaç ve benzeri tıbbi malzemelerin sigortalı tarafından alınan tüm önlemlere rağmen bozulmasının önlenememesi ve bozulması durumunu temin eder.

“Duvara Monte Raf Devrilmesi”
Sigorta konusu eczanede duvara monte edilmiş rafların devrilmesi sonucu, ilaç emtiasında meydana gelebilecek zararlar teminat altınır.

“Nöbet teminatı”
Nöbet günlerinde yoğun talebe hazırlıklı olmak için normalden fazla ilaç stoklayan eczanelerde bir hasar olması durumunda, nöbetin olduğu günden bir önceki öğlen 12’den itibaren 72 saat içerisinde poliçe kapsamında meydana gelen hasarlarda eksik sigorta uygulanmayacaktır.

Ertürk ayrıca; “Eczacılarımızın talep ve özel ihtiyaçlarını karşılayacağına ve bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracağına inandığımız ürünümüzü sunmaktan gurur duyduğumuzu belirtir, bu ve benzeri ürünlerle tüm sektörlere teminat verme konusunda Near East Sigorta’nın güvenilen ve referans gösterilen konumunu güçlendirdiğini, her geçen gün daha fazla halkımızın ilgisine mazhar olduğumuzu da ifade etmek isterim.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu