KıbrısManşetSiyaset

Neler gördük geçirdik

Geldiğimiz süreçte Kıbrıslı Türklerin demografik yapısını bozarak  asimile etme, laik, demokratik, özgürlükçü yapılarını ortadan kaldırma hedefi  olan bir anlayışla karşı karşıyayız

AKP’nin Türkiye’deki iktidarı başladığı zamanlar Kıbrıs’ta “bir adım önde olma” politikasıyla Kangren olmuş bu sorununun çözümü için ezberleri bozacak adımlar atılmıştı.

AKP’nin o dönemki dış politika vizyonunu AB üyeliği istencinin etkisiyle de bu yönde ağırlık kazanmıştı. Daha çok demokratikleşme, daha çok özgürlüklere sahip çıkma ve evrensel değerlerle örtüşen bir Türkiye öngörülmüştü o dönemde!

Ve fakat bu başlangıç günümüze kadar sürdürülemedi. AKP hem içte hem dışta inanılmaz bir radikalleşme ile diplomasi üslubunu çatışmacı ve sert bir tarza dönüştürdü.. Bugün ise geldiğimiz noktada Kıbrıslı Türkler olarak bizleri bilinmeyen bir mecraya doğru sürükleyen bir politika benimsedi. Uluslararası toplum nezdinde uzun uğraşlardan sonra  Kıbrıs sorunu bağlamında önceden çözümü isteyen taraf olarak anılırken, bugün çözümsüzlüğe zemin hazırlayan taraf olarak görülmeye başlandık.

Bu haliyle Kıbrıslı Türkler olarak bizleri çok zor bir duruma sokarken, diğer yandan da  uluslararası toplumdan uzaklaştırıldık.

Adada çözüm isteyenleri neredeyse vatan haini ilan eden yüzsüz bir güruh var.

Bu güruhun başını da bizzat Cumhurbaşkanı Ersin Tatar çekiyor..

Aynı güruh dün (2004 yılı) demokrasi ve barış karşıtlığı yaparak AKP’nin politikalarını yerden yere vurup eleştirenlerdi, bugünse yine demokrasi ve barış karşıtlığı yaparak AKP’nin politikalarına alkış tutuyorlar.

Geldiğimiz süreçte Kıbrıslı Türklerin demografik yapısını bozarak  asimile etme, laik, demokratik, özgürlükçü yapılarını ortadan kaldırma hedefi  olan bir anlayışla karşı karşıyayız.

Kıbrıslılar asla Türkiye düşmanı değildir.

Hiçbir Kıbrıslı Türk’ten Türkiye düşmanı da çıkaramazsınız.

Kıbrıslı Türklerin yarısından fazlası bugün Türkiye’deki iktidarla aynı görüşü paylaşmamaktadır ve bu son derece doğaldır. Bununla birlikte bugün Türkiye’yi yöneten anlayış Türkiye’nin kendisi de değildir.

İşte tam da bu nedenle Kuzey Kıbrıs’ta

bu anlayışla örtüşmeyen herkesi Türkiye karşıtı göstermek ya da lanse etmek düpedüz vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır.

Bu arada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkemize  geldi. Erdoğan KKTC Cumhuriyet Meclisinde yaptığı konuşmada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar için Metehan’da  yeni bir Cumhurbaşkanlığı binası ve millet bahçesi yapacağını ayrıca milletvekilleri için de yeni bir Cumhuriyet Meclisi binası inşa edileceğinin  müjdesini verdi.

Erdoğan bu devlet olmanın gereğidir dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhuriyet Meclisinde Sayın Erdoğan’ı dinleyen milletvekilleri sevinçten havaya uçtular.

Böylelikle ülkemizin en büyük eksikliği de giderilmiş oldu..

Müteşekkiriz!

İyi bayramlar..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu