GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Neşe: Tek gayemiz ülkeyi daha iyi yönetmek

Demokrat Parti Girne 6. Sıra Milletvekili adayı Orsel Neşe, gençlerin daha refah, daha güçlü bir KKTC’de geleceklerini kurmaları için her zaman elini taşın altına koymaktan kaçınmadığını ve bundan sonra da kaçınmayacağını vurguladı

Demokrat Parti Girne 6. Sıra Milletvekili adayı Orsel Neşe, gençlerin daha refah, daha güçlü bir KKTC’de geleceklerini kurmaları için her zaman elini taşın altına koymaktan kaçınmadığını ve bundan sonra da kaçınmayacağını vurguladı

‘KOMPLE BİR SPOR ADAMI’… Güzelyurt bölgesinin sevilen simalarından, spor adamı olarak tanınan Binatlı Spor Kulübü Başkanı ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müdürü Orsel Neşe, Demokrat Parti’nin Girne 6. sıra milletvekili adayı olarak siyasete adım atma kararı aldı. Özellikle Binatlı camiası tarafından büyük destek gören Neşe’nin Girne bölgesinde 23 Ocak seçimlerinde ciddi bir rekabet yaratması ve fark katması bekleniyor.

“EN BÜYÜK GÜCÜM HALKIMA OLAN İNANCIMDIR”… “Yaşamım boyunca edindiğim en büyük tecrübelerden biri de ne kadar zor durumda olursan ol inanırsan umut hep vardır. Tüm zorlukların üstesinden gelmek için ihtiyacın olan en büyük güç önce kendine, sonra da ardında duran halkına inanmaktır” diyen Neşe, “Ülke olarak yaşadığımız sıkıntıları dün olduğu gibi yarın da hep birlikte, dayanışma ve beraberlik içerisinde geride bırakacağımıza eminim. Birçok alanda kazandığım, edindiğim birikim ve tecrübemi halkıma hizmet etmek, pırıl pırıl gençlerimizin güzel günler görmesi için yola çıktım. En büyük gücüm halkıma olan inancımdır” şeklinde konuştu.

“TEK GAYEMİZ ÜLKEYİ DAHA İYİ YÖNETMEK”…
“Demokrat Parti KKTC’nin teminatıdır. Partimiz Kurucu Cumhurbaşkanımızın izinden yürüdü” diyen Orsel Neşe, seçmenlere, “Lütfen manifestomuzu okusunlar tek gayemiz bu ülkeyi daha iyi yönetmek. Tek düşüncemiz ülkenin gençliğidir, seviyeli kimsenin kimseye vurmadığı bir süreç olsun. Sandığa gitmemezlik yapmasınlar istikrarlı bir hükümete ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

ORSEL NEŞE KİMDİR?

1973 yılında, Limasollu bir ailenin Baf kasabasında dünyaya gelen bir evladı olan Orsel Neşe, İlk, orta ve lise öğrenimini Güzelyurt’ta,  yükseköğrenimini ise Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Görsel İletişim Bölümü’nden mezun olarak tamamladı.

Öğrenim yılları süresince aktif sporla ilgilenen Orsel Neşe, Binatlı Spor Kulübü, Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü, Akıncılar Spor Kulübü gibi ülkemizin güzide kulüplerinde futbol oynadı. Spor hayatı boyunca pek çok önemli başarıya imza atan Orsel Neşe, sporu bir hayat biçimi olarak görürken, bu felsefeye paralel olarak Spor Dairesi’nde iş hayatına adım attı.

İş yaşamının yanında sporla ilgisini hiç koparmayan Orsel Neşe, yıllar sonra futbol oynadığı Binatlı Spor Kulübü’nde önce yöneticilik ardından da başkanlık görevini üstlenmiştir. 2021 yılında Turizm ve Çevre Bakanlık Müdürlüğü görevine atanan Orsel Neşe, Binatlı Spor Kulübü başkanlığı görevini de halen sürdürmektedir. 23 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti erken genel seçimlerinde Demokrat Parti Girne Milletvekili adayı olan Orsel Neşe, evli ve iki çocuk babasıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu