GenelGüney KıbrısManşet

Netanyahu Hristodulidis’i tebrik etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Rum Yönetimi Başkanlığına seçilen ve görevine bugün yemin ederek başlayacak olan Nikos Hristodulidis’i telefonla arayarak tebrik ettiği belirtildi.

Alithia gazetesi, Nikos Hristodulidis’in basın bürosundan yapılan açıklamaya dayanarak Netanyahu’nun girişimiyle gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Güney Kıbrıs ve İsrail ilişkisinin stratejik önemine vurgu yapıldığını yazdı.

Habere göre görüşmede ayrıca, iki ülke arasında savunma, ekonomi, enerji ve turizm alanlarında var olan ilişkinin daha da ileriye götürülmesi de ele alındı.

Hristodulidis ve Netanyahu, Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan arasındaki üçlü iş birliklerinin önemine de değinirken Güney Kıbrıs’ta yer alacak bir sonraki toplantıdan söz etti.

Bölgedeki güvenliğin güçlendirilmesiyle ilgili olumlu bir gündem temelinde bölgesel iş birliğinin de güçlendirilmesi gerekliliğinden söz eden ikili, Güney Kıbrıs’ın Orta Doğu ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmesi açısından AB üyesi ülke olarak bölgede oynadığı rolü de ele aldı.

Haberde Hristodulidis’in yapılan davete bağlı olarak yakın zamanda İsrail’i ziyaret edeceği de ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu