DünyaGenelManşet

Netanyahu’ya kardeşinin mezarı başında ölüm tehdidi

Netanyahu’nun babasının anıtı tahrip edildikten üç hafta sonra, şimdi de kardeşinin mezarına bir tehdit mektubu bırakıldı.

Netanyahu’nun babasının anıtı tahrip edildikten üç hafta sonra, şimdi de kardeşinin mezarına bir tehdit mektubu bırakıldı.

İsrail istihbaratı, babasının anısına yapılan bir anıtın tahrip edilmesinden 3üçhafta sonra, dün (Cuma), Başbakan Binyamin Netanyahu’ya hitaben yazılmış bir ölüm tehdidi mektubu buldu. Fail, bu mektubu 47 yıl önce kaçırıldıktan sonra Uganda’daki Entebbe Havaalanı’na indirilen uçaktaki İsrailli rehineleri kurtarmak için yürütülen askeri operasyon sırasında öldürülen kardeşi Yoni Netanyahu’nun mezarına koymayı seçti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, idolü olarak gördüğü kardeşi Yoni için resmi anma törenine katılmak üzere anıt mezara geldi. Batı Kudüs’teki Herzl Dağı’nda bulunan mezar ziyareti öncesinde yapılan rutin güvenlik kontrolü sırasında İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak), Netanyahu’yu ölümle tehdit eden bir mektup buldu. Şin-Bet, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

El yazısıyla yazılan mektupta şu ifadeler yer alıyordu: “Neler oluyor Yoni? Kardeşine birkaç iyiliği olduğunu söylemem söylendi ama onlar bitmişti. Ve buradan, Herzl Dağı’ndan, bu kutsal yerden, vakit 16 Eylül 2023 tarihine (İbrani takvimine göre), kardeşinizin 74 yaşında olacağını düşündüğü zamana kadar ilerliyor. Açıklığa kavuşturalım, bu birinci dereceden bir tehdit.”

Netanyahu’nun babası tarihçi Ben-Zion Netanyahu’nun anısına inşa edilen anıtta 3 hafta önce vandalist bir eylem gerçekleştirildiği bildirilmişti. Orada asılı olan pankartta “Başarısız ve yozlaşmış bir diktatörün babası” yazıyordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu