KıbrısManşet

Netcom sisteminin KKTC’de üye sayısının 3 bin civarı olduğu tahmin ediliyor

İnternet üzerinden faaliyet gösteren “Netcom” isimli uygulamada para akışının durması ve iletişim kanallarının kapatılmasının ardından mağdur olanlar ortaya çıkmaya başladı. 

İnternet üzerinden faaliyet gösteren “Netcom” isimli uygulamada para akışının durması ve iletişim kanallarının kapatılmasının ardından mağdur olanlar ortaya çıkmaya başladı.

Şikâyetlerin artması sonrası, grubun yöneticileri üyelerin mesaj atmasını engelledi ve 24 saat içerisinde 28,60 Dolar ödeme yapmaları halinde hesaplarını geri alabilecekleri söylendi. Ancak bu ödemeyi yapanlar olmasına karşın herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Nisan ayında faaliyete geçen KKTC yanında Sri Lanka ve Kosova’da da çalışmalarını sürdüren şirketi, KKTC’de “Jenny” isimli bir kullanıcının yönettiği ifade edildi. Netcom’un KKTC’deki üyelerinin bir kısmının yurtdışına çıkış yaptığı öğrenildi.

Mağdur olan vatandaşlar, uygulamanın Kıbrıs’a internette araştırma yapan bir kadın aracılığıyla geldiğini belirterek, Jeni isimli kullanıcıdan alınan referansla diğer kullanıcılara link gönderildiği ifade edildi.

Buradaki kullanıcılara ofis açılacağı ve beach parti yapılacağının söylendiği belirtilirken, yöneticilerin uzaktan bağlandığı bir organizasyon da yapıldığı dile getirildi.

Netcom, güven sağlamak için hayvan barınağına, çocuk yardım kuruluşuna, dayanışma ve eğitim merkezine ve bazı sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulundu.

Destek verilen sosyal sorumluluk projelerinden elde edilen teşekkür belgeleri sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Para yatırılıp para kazanılan saadet zinciri benzeri sistemde üyeler, en az 100, en fazla 20 bin Dolar ödeyerek sisteme katılıyor, bir üyenin başka bir üyeyi sisteme dahil etmesi ve üyelerin, belirli sosyal medya platformlarındaki içerikleri “beğenmesi” sonucu para kazanmaları sağlanıyordu.

Resmi adı “Netcom World Limited” olan şirket, 3 Haziran Cuma günü, bir üyenin başka bir üyeyi sisteme dâhil etmesi sonucu kazanacağı komisyonu yükselten bir kampanyanın başladığını duyurdu.

Kampanyanın duyurulmasının ardından binlerce üye, sisteme yeni üyeler katıp daha fazla para kazanmak adına harekete geçti ve binlerce yeni insan, sisteme para yatırarak üye oldu ancak saat 21.00’da kampanya sona erdi ve sistemdeki para hareketleri durdu. Telegram hesaplarına önce “üyelerin mesaj atması engellendi”, ardından gruplar kapatıldı.

Sistemin, KKTC’de üyeleriyle iletişimini sürdürdüğü Telegram hesabında yaklaşık 2 bin 500 kişinin bulunduğu ancak üyelerin tümünün Telegram kullanmadığı, bu kapsamda “Netcom” sisteminin KKTC’de üye sayısının 3 bin civarı olduğu tahmin ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu