DünyaGenelManşet

Netflix, 30’dan fazla ülkede abonelik fiyatlarında indirime gitti

Dizi-film platformları arasında en popüler olan Netflix, şifre paylaşımını tamamen hayata geçirmeden önce abonelik fiyatlarında indirime gitti. Söz konusu indirim birçok ülkedeki kullanıcılara yansıdı.

Netflix, son yıllarda kaybettiği aboneleri geri kazanmak için bazı alternatif yollar deniyor. Şifre paylaşımını engelleyerek kullanıcıları bireysel aboneliğe çekmek bu hamlelerden en biri. Birkaç ay önce şifre paylaşımını engelleyeceğini açıklayan Netflix, bu planı bazı ülkelerde hayata geçirdi.

Şifre paylaşımına gelen engel sonrası Netflix, yakın zamanda bazı ülkelerde fiyat indirimine gitti. Zira kullanıcıların şifre paylaşmasının önüne geçilirken, yeni abone kazanmak için de böyle bir strateji uygulaması oldukça mantıklı geliyor. Peki abonelik fiyatlarına indirim gelen ülkeler arasında Türkiye var mı?

NETFLİX, FİYATTA İNDİRİME GİTTİ

The Wall Street Journal’ın aktardığına göre Netflix, 30’dan fazla ülkede abonelik fiyatlarını düşürdü. Bunlar arasında Yemen, Ürdün, Libya, İran, Kenya, Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan, Nikaragua, Ekvador, Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler yer alırken Türkiye’de ise herhangi bir değişiklik görülmedi.

Tartışmalı kararda Türkiye’nin neden listede yer almadığı merak konusu. Zira ülkemizde Netflix aboneliği fiyat açısından oldukça yüksek ve üst üste gelen zamlar Türk aboneleri de platformdan uzaklaştırdı.

Diğer yandan fiyat indiriminden ABD,İngiltere, Kanada, Fransa, İspanya, Almanya, Meksika ve Brezilya gibi ülkelerde de sabit tuttu. Şirketin bu ülkeler için de yakında bir indirim yapıp yapmayacağı merak konusu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu