DünyaManşetToplum

Netflix’in bazı ülkelerde abonelik fiyatlarını düşürmesinin sebepleri açıklandı

Netflix şirketinden dün yapılan açıklamada, yoğun rekabet ve tüketici harcamaları üzerindeki baskılara rağmen abone sayısının arttığı ve bu nedene bazı ülkelerdeki abonelik fiyatlarının düşürüldüğü bildirildi

Reuters haberine göre şirketin hisseleri, genel olarak piyasanın altında bir performans göstererek yaklaşık yüzde 5 oranında düştü. Bu düşüş iki aydan fazla bir süredir sürüyor.

Geçen yıl Kovid-19 salgını ve buna bağlı kapanma tedbirlerinin neden olduğu yoğunluğun azalmasıyla şirket, stratejilerini yeniden gözden geçiriyor.

Haberi ilk yayınlayan Wall Street Journal’a göre şirket, Ortadoğu, Sahra Altı Afrika, Latin Amerika ve Asya’daki bazı ülkelerde abonelik fiyatlarını düşürdü. Wall Street Journal fiyatların bazı yerlerde yarıya düştüğünü aktardı.

190’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Netflix, ABD ve Kanada pazarlarında yaşanan doygunluğun ardından küresel çapta genişlemeyi sürdürmeyi planlıyor.

Şirket bu ayın başlarında, hesaplarda şifre paylaşımını durdurma planını açıkladı.

Şirketin, Paramount Plus ve Disney Plus gibi rakipleri ise çok sayıda abone kazandı. 2022’nin ilk yarısında abone sayısında düşüş yaşayan şirket, 2022’nin son çeyreğinde yaklaşık 7,6 milyon yeni abone kazandı.

Şirket Sözcüsü, “Üyelerimizin deneyimini iyileştirmenin yollarını araştırıyoruz. Bazı ülkelerde fiyatları güncellediğimizi söyleyebiliriz” ifadesini kullandı. Ancak Sözcü, fiyat indirimleri hakkında ayrıntı vermedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu