DünyaEkonomiManşetToplum

New York borsası Fed tutanakları öncesi yükselişle açıldı

New York borsası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanacak toplantı tutanakları öncesi güne hafif yükselişle başladı

New York borsası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün açıklanacak toplantı tutanakları öncesi güne hafif yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,12 artışla 33.169,33 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,11 artarak 4.001,83 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,22 artışla 11.517,20 puana yükseldi.

Fed’in faiz oranlarını uzun süre yüksek tutacağına dair endişelerle dün 2023’ün en kötü performansını kaydeden endeksler, yeni günün açılışında pozitif bir seyir izledi.

Enflasyon endişeleri ve para politikalarına yönelik belirsizlikler sürerken analistler, bugün açıklanacak Fed tutanaklarıyla gelecek dönem politikalara ilişkin belirsizliklerin sınırlı da olsa giderilmesinin beklendiğini belirtti.

Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri de takip edilirken, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun bu yıl düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

ABD ekonomisinin düşünülenden daha güçlü olduğuna işaret eden Bullard, şu anda finansal stres görmediklerini aktardı. Bullard, Fed’in enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yüzde 5’in üzerine çıkarması gerektiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu