DünyaEkonomiManşet

New York’da net varlığı 1 milyon doların üzerinde olan 346 bin kişi yaşıyor

Henley&Partners, Dünyada en fazla milyonere ev sahipliği yapan şehirlerin listesini açıkladı

Henley&Partners, Dünyada en fazla milyonere ev sahipliği yapan şehirlerin listesini açıkladı:

 

MİLYONERLER ŞEHRİ NEW YORK!

 

New York’da net varlığı 1 milyon doların üzerinde olan 346 bin kişi yaşıyor

 

EN ÇOK MİLYONER NEW YORK’TA VAR… Dünyada en fazla milyonere ev sahipliği yapan şehirler belli oldu. Henley&Partners’in 2022 yılı verilerine göre, dünyada en çok zengin barındıran şehir New York olarak kayıtlara geçti. New York’ta net varlığı 1 milyon doların üzerinde olan 345 bin 600 kişinin yaşadığı görüldü. İlk 10 listesinde ABD’den 5 şehir, Uzak Doğu’dan 4 (Çin’den 2) şehir, Avrupa’dan ise 1 şehir listede yer buldu. Listede Mısır, Nijerya, Zambia, Angola ve Kenya gibi fakir ülkelerin bazı şehirleri de var.

 

NEW YORK ZENGİN DOLU… Henley&Partners’in listenin ilk sıralarında ABD şehirleri yer alırken, New York’da 59’u 1 milyar doların üzerinde; 737’si 100 milyon doların üzerinde; 15 bin 470’i de 10 milyon doların üzerinde servete sahip toplam 345 bin 600 milyoner yaşıyor. Tokyo listede 12’si milyarder 304 bin 900 milyoner ile ikinci sırada, San Francisco (Körfez bölgesi) 62’si milyarder 276 bin 400 milyoner ile üçüncü sırada yer buldu.

 

AVRUPA’NIN KRALI LONDRA… Avrupa’da ilk sırada yer alan Londra 272 bin 400 milyonerle dördüncü sırada, Uzak Doğu’nun incisi Singapur da 249 bin 800 milyonerle beşinci sırada yer buldu. İlk 10’da yer alan diğer şehirler ise sırasıyla; Los Angeles&Malibu, Chicago, Houston, Pekin, Şanghay oldu. Listenin ilk 20’sinde ise sırasıyla Sidney, Hong Kong, Frankfurt, Toronto, Zürih, Seul, Melbourne, Dallas&Fort Worth, Cenevre ve Paris var.

 

AFRİKA VE ORTA DOĞU’NUN ZENGİNLERİ… Kıtalara ve bölgelere göre listeye bakıldığında Afrika’nın en çok dolar milyonerinin yaşadığı kentlerde ilk 5’te Johannesburg (Güney Afrika), Kahire (Mısır), Cape Town (Güney Afrika), Lagos (Nijerya) ve Nairobi (Kenya) yer aldı. Orta Doğu’nun zenginler açısından şanslı kentleri Dubai (BAE), Tel Aviv (İsrail), Abu Dhabi (BAE), Doha (Katar) ve Riyad (Suudi Arabistan) oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu