DünyaGenelKıbrısManşetSiyaset

New York’ta gerçekleşen görüşmenin detayları Rum basınında

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun New York’ta gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği Güney Kıbrıs’ta yeniden gündem oldu.

Fileleftheros gazetesi: “Çavuşoğlu Görüşmesi Konusu Yeniden Açıldı” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün “Alpha” televizyonuna yaptığı açıklamaların ardından, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla New York’ta gerçekleştiği ve “iki devletli çözüm konusunu gündeme getirdiği” iddia edilen görüşmenin yeniden gündeme geldiğini yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in söz konusu röportajında, Çavuşoğlu’yla gerçekleştirdiği görüşmenin kendileri tarafından tutulan tutanakları olduğunu, Türkiye’nin tutanaklarının da BM tarafından kendilerine verildiğini söylediğini, Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un da dün bu konuya ilişkin sorularını yanıtladığını aktardı.

Habere göre Kusios, söz konusu görüşmeye ilişkin kendilerinin tuttuğu tutanakların bulunduğunu, ayrıca BM’nin kendilerine, görüşmeye ilişkin Türk tarafının tutanaklarının da BM’ye ulaştığı bilgisinin geldiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu