KıbrısManşetSpor

Nicosia Group Kıbrıs Kupası Yenicami’nin

Mağusa Türk Gücü’nü 3-1 mağlup eden Yenicami, 2019 - 2020 futbol sezonu Kıbrıs Kupası şampiyonu oldu

Futbolda 2019-2020 sezonunun en büyük kupası sahibini buldu. Nicosia Group’un ismini verdiği federasyon kupası Yenicami’nin oldu. Nicosia Group Kıbrıs Kupası finalinde başkent Atatürk Stadı’nda Mağusa Türk Gücü ile Yenicami karşı karşıya geldi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve çok sayıda siyasinin izlediği karşılaşma için Atatürk Stadı’nda yaklaşık 5 bin futbol sever yer aldı.

ilk devresi 2-1 Yenicami üstünlüğünde biten karşılaşmanın ikinci devresinde MTG’nin çok net gol pozisyonları ve direkten dönen topları oldu ancak golle sonuçlandırılamadı. Maçın son anlarında 1 gol daha bulan Yenicami karşılaşmayı 3-1 kazandı ve şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Karşılaşmanın devre arasında Nicosia Group’un hediyesi olan 2 cep telefonu, 2 televizyon çekilişle sahiplerini bulurken, maç sonunda da 1 adet araba yine kura çekimi ile sahiplendirildi. Maçta en iyi U21 oyuncusu Hasan Ulukök ve maçın adamı John Ebuka seçildi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen Nicosia Group Kıbrıs Kupası final maçını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar da izledi.

Akıncı ve Tatar sporculara madalyalarını taktı ve kazanan takıma kupasını verdi.

AKINCI SPORCULARI KUTLADI

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs kupasını 3-1’lik sonuçla kazanan Yenicami sporcuları, yöneticileri ve taraftarını kutladı. Dün akşamki kupa maçını izleyerek şampiyonluk kupası ile sporculara madalyalarını veren Cumhurbaşkanı Akıncı, büyük mücadele örneği sergileyen bu yılın süper lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nü de ayrıca tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen Nicosia Group Kıbrıs Kupası final maçında Mağusa Türk Gücü (MTG) ile Yenicami AK (YAK) takımları karşılaşmalarını izledi.

Lefkoşa Atatürk Statyumu’nda oynanan ve ilk yarısını YAK’ın MTG karşısında 2-1 önde tamamladığı karşılaşmayı, YAK 3-1 kazanarak, Kıbrıs Kupası’nın sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, futbolcuların madalyalarını ve YAK’ın kupasını vererek, iki takımın oyuncu ve teknik kadrosunu tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı şöyle dedi:

“Dün akşam zorlu bir final maçının ardından Kıbrıs kupasını 3-1’lik sonuçla kazanan Yenicami oldu. Tüm Yenicami camiasını sporcusu yönetici ve taraftarıyla birlikte kutluyorum. Büyük mücadele örneği sergileyen bu yılın süper lig şampiyonu Mağusa Türk Gücünü de ayrıca içtenlikle tebrik ediyorum. Güzel kaliteli bir final mücadelesi oldu.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu