Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Nisan ortası Trodos beyaza büründü

İklim değişikliğin en önemli göstergelerinin başında gelen hava sıcaklıklarındaki dengesizlikler adada hakim olmaya devam ediyor.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

3 gün önce 30 dereceyi bulan sıcaklıklar hafta sonu 10 derecenin altına düştü.

Kıbrıs’ın batısında etkili olan hava sisteminin hafta sonuyla birlikte bölgeye ulaşmasının ardından sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesi sonucu yüksek kesimlerde kar yağışı da etkili oldu.

Bununla birlikte, Trodos dağlarının zirvesi ve etekleri Nisan ortasında bembeyaz bir tabloya büründü.

Bölgede hakim olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Trodos dağlarında görülmeye alışık olunan kar yağışlarının Baf’ın dağlık ve yarı-dağlık kesimlerinde de etkili olduğu bildirildi. Özellikle Panayiya bölgesine ulaşan kar manzaraları görenleri şaşırttı. Bu arada Trodos’taki kar kalınlığının 14-15 santimetreye ulaştığı ve yağışın devam ettiği belirtildi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu