KıbrısManşet

“Nisap sağlamak bu dönemde hepimizin görevidir”

Çavuşoğlu, hükümet ortaklarının piramit şeklinde sorumlulukları olduğunu söyledi.

Gıynık Gazetesi Özel

Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meclis kürsüsünde yapmış olduğu konuşmasında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade ederek, hükümet ortaklarının piramit şeklinde sorumlulukları olduğunu ve bunları yerine getirmelerinin şart olduğunu söyledi.

Hükümetlerin uzun ömürlü olmadığının bilincinde olduğunu belirten Çavuşoğlu, şu anki hükümet tartışmasının fazla acımasız olduğunu aktardı.

Çavuşoğlu, sözlerinde şunları kaydetti:

“Bugün burada yapılan tartışmaların haklılık boyutuna değinecek değilim. Ben saygı gereği çıkıp buradan bir cevap vermek istediğimde meclisin bir tarafının yine boşalmış olması da ayrı bir konudur. Hükümet çalışmalarıyla meclis çalışmalarını birbirinden ayırmamız gerekiyor. 1 Temmuz’a kadar olan sürede nisabı sağlamak görevi hükümetin görevi olduğu bir teamül gereğidir. Ancak 1 Temmuz’dan sonraki süreç için bugün burada toplantı yapabilmemizin sebebi Meclis Başkanı’nın çağrısıyla olağanüstü toplantı yapmamızdır. Bu da parti başkanlarının birlikte aldıkları ortak karar sayesinde yapılmaktadır. Nisap sağlamak bu dönemde hepimizin görevidir.”

“HÜKÜMETLERİN ÖMRÜNÜN KISA OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR”

“Burada yapılan tartışmalar daha önce yapılan anlaşmaya göre gördüğüm kadarıyla konuşmaların çoğunluğu hükümete yönelik eleştirilerdir. Hükümetlerin ömrünün kısa olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Mecliste neredeyse hükümete gelmeyen parti kalmadı. Şu anda yapılan tartışmalar da bu temeldedir. Biz hükümetin bu kadar acımasız eleştirilmesini doğru bulmuyoruz. İmar Planı’yla ilgili tartışmalar bir noktaya taşınamazsa ve bu sorunu çözme becerisini gösteremezsek halka hizmet vermekten vazgeçmeyiz. Biz görevimizi layıkıyla yapmanın peşindeyiz. Hükümet ortaklarının piramit şeklinde sorumluluğu vardır ve herkesin piramitte bulunduğu noktaya göre görevini yerine getirmesi lazımdır. Biz hükümette ve mecliste neden bulunduğumuzu bilen insanlarız. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek için buradadır. Özetle 1 Temmuz’dan sonra olağanüstü toplantı çağrılarında sorumluluk sadece hükümette değil hepimizdedir. Bu nedenle daha duyarlı ve daha anlayışlı olmak topluma daha çok hizmet verecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu