GenelKıbrısManşet

Nisap sorununun sebebi hükümeti oluşturan partilerin kendi içlerindeki sıkıntılar

Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, Meclis'in ömrünün tamamlandığını dile getirdi.

Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, BRT’de katıldığı programda Baykan Gürses’in sorularını yanıtladı.

Meclis Genel Kurulu’nu konusunda değerlendirmelerde bulunan Candan, nisap sorunu ile Meclis’in tatille girmesi noktasında da açıklamalarda bulundu.

Meclis’te yaşanan nisap sıkıntısının, hükümeti oluşturan partilerin kendi içerisinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı meydana geldiğini dile getiren Candan; “benim görüşüm bu Meclis’in ömrü artık tamamlandı” yorumunda bulundu.

Candan’ın konu ile ilgili ifadeleri şu şekilde:

“Arzu ettiğimiz bir durum değildi Meclis’in bu şekilde tatile girmesi. Görüşülmesi gereken yasalar vardı ancak artık yalnızca olağanüstü bir toplantı ile o yasalar ele alınabilecek. Olağanüstü toplantı noktasında ise şuan bir hükümet krizi var, o krizin aşılmasından sonra, eğer hükümet o yasaları da geçirmek ister ve nisabı sağlayabileceğini de düşünürse; Genel Kurul toplanabilir. Aksi halde toplantılar Ekim’de başlayacak. Maalesef bir süreden beridir sık sık Meclis’in toplanamama konusu gündeme geldi.  Hükümeti oluşturan partiler içerisindeki sıkıntılardan dolayı nisap sorunu yaşanıyor. Kamuoyuna doğrudan yapılan açıklamalarda oldu bu parti içi sıkıntılardan ötürü. Bu doğrudan Meclis’in çalışmalarına olumsuz yansıdı. Benim görüşüm bu Meclis’in ömrü artık tamamlandı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu