DünyaManşetSağlıkSpor

NLP hâlleri

Anlayana sivrisinek saz mı bilemeyiz ama öyle sözler vardır ki değişimi geçer ve ‘dönüşüme’ direkt katkıda bulunur. Bizim için de öyle sözler ve an’lar vardır ki dibimiz veya armut dibine düşer. Neyse, geçmişte hedefine ulaşamayan birçok sporcu vardı. Onların da hedefi vardı. Bu hedeflere ulaşmada türlü türlü uyarıcı kullanmış olabilirler ama en azından, hiç yoktan yoğun antrenman yapmışlardır illâ ki ancak fiziksel antrenman yetmez hâllerdir mâlumunuz üzere

Anlayana sivrisinek saz mı bilemeyiz ama öyle sözler vardır ki değişimi geçer ve ‘dönüşüme’ direkt katkıda bulunur. Bizim için de öyle sözler ve an’lar vardır ki dibimiz veya armut dibine düşer. Neyse, geçmişte hedefine ulaşamayan birçok sporcu vardı. Onların da hedefi vardı. Bu hedeflere ulaşmada türlü türlü uyarıcı kullanmış olabilirler ama en azından, hiç yoktan yoğun antrenman yapmışlardır illâ ki ancak fiziksel antrenman yetmez hâllerdir mâlumunuz üzere.

İşte bu süreçte Sinir ve Beyin Dili Programı (NLP) çalışan arkadaşların “İnanırsan olur” merkezinde kuralları var. Şöyle ki; “Herkesin hedefine ulaşmak için yeterli nedenleri ve kaynakları vardır. Onları nasıl kullanacağınsa senin işindir… Birisi için mümkün olan, herkes için mümkündür… Daha önce yapılmamışsa da yine mümkündür… Kalbin nerdeyse, aklın ordadır Bi’şeyi yapmanın sonsuz yolu vardır. Keşfetmekse sana aittir… Ne olduğundan çok, ne yaptığın daha önemlidir… Sürekli kaybetmek bir seçimdir, kader değil… İnsanın kaderini belirleyen seçimleridir. Sen neyi seçiyorsun?… Ustalık öğrenilir, kalıtımla geçmez… Başarısızlık yoktur. Sadece dersler vardır… Unutma, her zaman yaptığını yaparsan, her zaman aynı sonucu elde edersin… Sen kendini değiştirmeden, başkalarını değiştiremezsin… Ustalığın kestirme yolu yoktur… Yüreğin ile aklın birleşirse mucize olur… Sen en iyiyi aradığında, en iyi de seni arar ve başarı bir yolculuktur” diyor spor psikolojisi çalışan arkadaşlar.

İşte, özetle ‘İnanırsan olur’ merkezli NLP söylemleri aynen böyle! Gerisi mi? Gerisi tamamen ‘Biz Bilinci’ne bağlı. Efsane basketçi Jordan; “Yıldızlarla maç kazanabilirsiniz ama takımla şampiyon olursunuz” demişti bir konuşmasında. E’ee, e’eesi illâ ki takım ruhu, illâ ki sinerji ve de illâ ki ‘Kazanmak beyinde başlar’ modu. Nokta.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu