DünyaManşetSağlıkToplum

Nobel Tıp Ödülü Julius ve Patapoutian’ın

2021 Nobel Tıp Ödülünü "ısı ve temas reseptörlerini keşiflerinden" ötürü moleküler biyoloji alanında çalışma yapan ABD'li bilim insanları David Julius ve Ardem Patapoutian'ın kazandığı açıklandı.

2021 Nobel Tıp Ödülünü “ısı ve temas reseptörlerini keşiflerinden” ötürü moleküler biyoloji alanında çalışma yapan ABD’li bilim insanları David Julius ve Ardem Patapoutian’ın kazandığı açıklandı.

Nobel jürisi tarafından yapılan açıklamada, bilim insanlarının ödüle “çığır açıcı keşifleri” nedeniyle layık görüldüğü belirtildi. Bilim insanlarının keşiflerinin “dünyayı algılamamıza ve uyum sağlamamıza yarayan sinir uyarılarını ısı, soğuk ve mekanik kuvvetin nasıl başlatabildiğini anlamamıza izin verdi” denildi.

Kaliforniya Üniversitesi’nde Profesör olan David Julius ve Kaliforniya’daki Scripps Araştırma Enstitüsü’nde Profesör olan Ardem Patapoutian 10 milyon İsveç kronu (950 bin Euro) tutarındaki öldülü paylaşacak.

MRNA AŞISI NOBEL’İ KAZANMAYA YETMEDİ!

Corona virüsü salgınına karşı geliştirdikleri mRNA aşısıyla dünya çapında tanınan Türk bilim adamları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e Nobel Ödülü verilip verilmeyeceği merakla bekleniyordu. Türeci ile Şahin ve mRNA teknolojisinin mucidi olarak bilinen Macar asıllı bilim adamı Katalin Karikó’nun dünyanın en prestijli ödülü olarak tanımlanan Nobel’e en yakın adaylar olduğu tahmin ediliyordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu